Na kraju svake godine volimo se prisjetiti i odati priznanje ljudima koji cijele godine nesebično pomažu onima kojima je to najpotrebnije. Međimurska županija je 2011. godine u sklopu obilježavanja Europske godine volontiranja uvela Županijsku nagradu za volontiranje kako bi time nagradila humanitarno djelovanje pojedinaca i potaknula druge na uključivanje u volonterske aktivnosti. Županijska nagrada za volontiranje dodjeljuje se za individualni doprinos kojeg volonteri i volonterke daju razvoju zajednice i podizanju kvalitete života na području cijelog Međimurja.

Najvolonteri u 2021. godini na području Međimurske županije su Ljiljana Glad, volonterka Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i Zdravko Mikolaj pripadnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije koji su dobitnici nagrade „Najveće srce Međimurja“.

Najboljim volonterima Međimurske županije uručuje se i prijelazna nagrada „Najveće srce Međimurja“ koju je izradio Srećko Radek.

Najbolje volonterske organizacije u 2021. godini bili su Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i Vatrogasna zajednica Međimurske županije koji su u posljednjoj godini značajno doprinijeli u tehničkoj podršci kod organizacije cijepljenja kao i nesebičnoj pomoći prilikom svih izazova s kojima smo se suočili u još jednoj covid godini.

Nagrade su im uručili župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić-Grlač. Župan Posavec čestitao je nagrađenima naglasivši kako je volontiranje plemeniti čin davanja znanja, vještina i vlastitog vremena, zasnovan na dobroj volji, aktivizmu i solidarnosti. „Nesebično pomažete onima kojima je to potrebno i zato vam kao društvo trebamo izraziti veliko poštovanje i zahvalnost. Kroz priznanja najvolonterima upućujemo iskrenu zahvalu svima koji su se nesebično stavili na raspolaganje za pomoć onima kojima je to bilo potrebno, dok je posebna zahvala upućena svim zdravstvenim djelatnicima. “ rekao je župan Posavec

Služba za poslove župana)