Najljepše pjesme – koncert Dominika Padarića u CZK Rudar M. Središće, petak 24. kolovoz

Dominik Padarić (22) godine iz Žabnika mladi je bariton, danas već poprilično poznat Međimurskoj javnosti. Skroman je dečko jako velikog talenta. Već kao mali sa samo 8 godina shvatio je da postoji nešto što se zove glazba, a baka Margareta vidjevši ga kako po dvorištu pjevuši shvatila je da u njemu postoji ono nešto. Sa ozbiljnom glazbom u doticaj je došao sa 16 godina kada je upisao pripremni razred u Glazbenoj školi u Varaždinu, smjer operno pjevanje u klasi profesorice Blanke Tkalčić, mag. art. U njegovom životu glazba igra jako veliku ulogu i u zadnjih 6 godina sve je posvetio tome. Dominik je siguran da glazba predstavlja njegov život i sve tome posvećuje.

Nedavno je primio prekasnu vijest, a to je da je primljen na Royal Northern College of Music u Engleskoj. Prijavio se prošle godine u listopadu i gotovo pola godine čekao rezultate. Kada je stigla vijest da je primljen u kraljevsku glazbenu akademiju u Manchesteru, a riječ je o vrlo prestižnoj svjetskoj akademiji bio je presretan. Dominik 6. rujna 2018. godine  počinje svoj novi put koji će trajati pet godina i neće biti ni lak ni jeftin. Grad Mursko Središće na tome putu želi Dominiku puno sreće te mu isto tako želi financijski pomoći. U tom cilju Dominik je sa gradonačelnikom Draženom Srpakom dogovorio održavanje koncerta pod nazivom Dominik Padarić – najljepše pjesme u Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće u petak 24. kolovoza 2018. s početkom u 19:00 sati, a sav prihod od prodanih ulaznica pripasti će Dominiku. Dominik živi u Žabniku, a majka mu je iz Hlapičine gdje ujedno žive njegovi baka i djed. Pozivamo sve ljude dobre volje, a naročito one iz ovoga dijela Međimurja gdje Dominik živi i ima obitelj da dođu na koncert i na taj način pomognu da Dominik lakše završi prestižni studij i bude na ponos čitavom ovom kraju.

Karte će se moći kupiti u pretprodaji u Turističko-informativnom centru u Murskom Središću na autobusnoj postaji radnim danom u vremenskom razdoblju od 8:00 do 15:00 sati i subotom od 8:00 do 12:00 sati te u općinskim uredima Sveti Martin na Muri svaki dan osim srijede od 7:00 do 15:00 sati, a srijedom od 8:00 do 14:00 sati i u općini Selnica radnim danom od 9:00 do 13:00 sati. Isto tako karte će se moći kupiti u pretprodaji ako ih bude u subotu 18. kolovoza 2018. godine od 17:00 do 19:00 sati te u nedjelju 19. kolovoza 2018. godine od 9:00 do 11:30 sati na blagajni Centra za kulturu „Rudar“ te na sam dan koncerta od 17:00 sati također na blagajni Centra za kulturu „Rudar“ Mursko Središće.

(GMS, Ines Mučić)