Najava preventivne akcije „Ne želim biti žrtva u prometu“ na čakovečkom glavnom trgu

Cilj navedenih preventivnih aktivnosti je povećanje sigurnosti cestovnom prometa, poglavito najranjivijih sudionika koji se kreću u svojstvu pješaka i vozača bicikla

U subotu, 11. svibnja 2024. godine od 8 do 12 sati na Trgu Republike u Čakovcu Služba za javni redi i sigurnost Policijske uprave međimurske u suradnji s Postajom prometne policije Čakovec i Dječjim vrtićem „Cipelica“ Čakovec, provest će preventivnu akciju „Ne želim biti žrtva u prometu“.

Akcija je namijenjena najranjivijim sudionicima u prometu na cestama te će se tom prilikom uz podjelu promidžbenih materijala pribavljenih sredstvima Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije i Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, prezentirati sigurno kretanje u prometu.

Preventivna akcija provest će se uz uspostavu informativnog punkta Mobilnog preventivnog centra policije te uz prisustvo maskote u obliku „Zebre“.

Cilj navedenih preventivnih aktivnosti je povećanje sigurnosti cestovnom prometa, poglavito najranjivijih sudionika koji se kreću u svojstvu pješaka i vozača bicikla.

Molimo Vas da medijski popratite taj događaj.

(PU međimurska, foto: ilustracija)