Najava pojačanih aktivnosti policije u nadzoru prometa

Tijekom noći, s 16. na 17. studenoga od 20 do 2 sata te s 17. na 18. studenoga od 22 do 4 sata, povodom očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, Policijska uprava međimurska dodatno će provoditi mjere i aktivnosti u prometu, vezane uz prekršaje upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Mjere će provoditi policijski službenici svih Policijskih postaja i Mobilni tim Policijske uprave međimurske s „presretačima“ i raspoloživom tehnikom.

Aktivnosti Mobilnog tima Policijske uprave međimurske provodit će se sa posebnim naglaskom na četiri „ubojice“ u prometu (alkohol, brzinu, pojas i mobitel). Na cestama će biti presretači i specijalno vozilo DANE te uređaj GATSO u cilju sprječavanja smrtnog stradavanja na međimurskim prometnicama.

Posebno će se obratiti pozornost na pješake te vozače bicikla koji nisu propisano obilježeni reflektirajućim materijama i ne kreću se površinama koje su za njih propisane.

Upućujemo apel svim vozačima, da ne sjedaju za upravljače nakon konzumiranja alkoholnih pića, da poštuju prometne propise te da vožnju prilagode uvjetima na cesti kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu.

Osobe koje će konzumirati alkohol upućujemo na alternativne oblike prijevoza, korištenje Taxi službi i prijevoznika koji će ih u svakom slučaju sigurnije dovesti do željenih destinacija, sve s ciljem izbjegavanja i sprečavanja neželjenih i tragičnih posljedica, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt, ilustracija)