Najava obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se 25. studenoga u znak sjećanja na sestre Mirabal koje je 1960. godine u Dominikanskoj Republici brutalno dao ubiti diktator Rafael Trujillo.

Osnovni cilj obilježavanja Međunarodnog dana jest senzibiliziranje društva o problematici nasilja u obitelji i potrebama žrtava, koji promiče izgradnju kulture nenasilja i tolerancije uz slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

U tom smislu, uz podršku Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova gđe Višnje Ljubičić, Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova i Policijska uprava međimurska u suradnji s Vijećem za prevenciju Međimurske županije i partnerima organizira program obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama „ABUSED“, koji će se upriličiti:

u srijedu 24. studenoga 2021. godine s početkom u 11,00 sati,

u Domu kulture u Prelogu, Trg slobode 1

Cjelokupni Program se odvija uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera i preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, uz predočenje COVID potvrde i nošenje zaštitne maske za lice.

 

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Marina Soldat