Načelnik Općine Vratišinec Mihael Grbavec razveselio mališane Dječjeg vrtića Srčeko

VRIJEME DARIVANJA

Za mjesec prosinac kaže se da je mjesec darivanja. Obilježavanje blagdana unutar obitelji, dječjih vrtića i škola pozitivno djeluje na djecu.

Načelnik Mihael Grbavec razveselio je djecu Dječjeg vrtića Srčeko Vratišinec kockama za igru u vrtiću, te im donio najzdraviji božićni poklon- voće- jabuke lokalnog OPG-a. Poklone su uz djecu preuzele teta Tanja i Aleksandra, djelatnice vrtića.

10 sanduka jabuka koje će upotpuniti užinu učenika dodatnim vitaminskim obrokom donirao je i školi dr. Vinka Žganca Vratišinec. Uz to, za svakog djelatnika škole pripremio je i monografiju Vratišinca “Općina i njezini ljudi”. Donaciju i knjige preuzeo je stručni suradnik pedagog škole Sandi Martinjaš.

Budimo oni odrasli koji na svoju djecu prenose običaje jer upravo su oni ti koji oblikuju svijet kojim će jednog dana koračati kao odrasli ljudi. Za Božić Vam želim puno zajedničkog druženja i vremena kojeg nam vrlo često nedostaje. U konačnici djeca će se jednog dana sjećati upravo takvih trenutaka, a ne igračaka i velikih poklona.

Zato probajmo pokazati djeci kako je Božić puno više od Djeda Mraza i dobrih poklona, da pokloni moraju biti skromni te da je važno pokazivati ljubav jedni drugima i da je najveća ljubav ona koju nosimo u našim srcima.

Lista poklona za Božić:

  1. Darujte minute i sate!
  2. Darujte zajedničke šetnje, izlet i druženja!
  3. Darujte obiteljske ručkove!
  4. Proživite Božić uz najljepše priče o Božiću!
  5. Darujte djeci doživljaje i uspomene!
  6.  Darujte potrebitijima!
  7. Darujte osmijeh i topao zagrljaj!
  8. Darujte miris božićnih kolača!
  9. Darujte puno božićnih pjesama!
  10. Najviše od svega darujte SEBE i svoje vrijeme

(Općina Vratišinec)