Na URBANOVOM donesena pariška presuda na međimurski način

Fascinantan rezultat slijepog kušanja1976. u Parizu (California vs. France) promijenio je vinski svijet. Zauvijek! Slijepo kušanje na Mađerkinom bregu pod ravnanjem Erica Zwiebela, svjetski poznatog master sommeliera, bilo je zamišljeno kao ugodno druženje svjetskog velikana s međimurskim vinarima uz ležernu kušačku paralelu Francuska – Međimurje.

Jasno je da su obje strane znale da će svemu svjedočiti mediji i eminentni svjedoci pa se i pod francuskom i pod međimurskom zastavom na stol povrh Mađerke postavila The Best vinska klasa.

Eric Zwiebel i Tea Dvanajščak Vuković sa zavidnom su lakoćom vodili program degustacije, vrijeme je bilo izuzetno ugodno, vidljivost besprijekorna na sve četiri strane svijeta, ALI – najvažnije je to ali! Kako su kušanja u paraleli odmicala sve je jasnije bivalo da ovu nesvakidašnju utakmicu dobiva – Međimurje!!!

Iako je događaj isplaniran samo kao zanimljiv dodatak festivalskim programima URBANOVO 2019., radionica se prelila u neskrivenu radost i trijumf  Međimurja. Trebalo je, trebalo je biti dio jučerašnjeg dana, dio povijesne subote 18. svibnja 2019., biti na zelenim tribinama Mađerke te čuti, vidjeti i kušanjem se uvjeriti što su i tko su istinski dosezi međimurskog vinarstva sada, danas. Utjehu za propust nudi treći, zadnji dan u štrigovskoj festivalskoj dvorani.

Tekst i foto: Ivan Goričanec