NA STOTI ROĐENDAN ZAPLESALA SA GRADONAČELNIKOM I ŽUPNIKOM

Zvuci tamburica , pjesma radosni glasovi djece odjekivali su danas u nedjeljno poslijepodne ulicom Augusta Šenoe. Mnogi stanari ulice pitali su se o čemu se radi. Njihova susjeda baka Cecilija Rihtarec slavila je svoj 100 rođendan.

 

 Dolazili su čestitari u ime svih građana Grada M.Središće. Gradonačelnik Dražen Srpak joj je rođendan zaželjevši joj još puno godina ,  zdravlja i mira u srcu. U pratnji gradonačelnika bili su velečasni Tomislav Antekolović koji joj je također čestitao rođendan  te predao poklone.

 Najmlađi iz dječjeg vrtića ” Maslačak ”  uz svoje tete prvo su baki Ceciliji predali poklone, a zatim uz pjesme i ples razveselili baku. Cijelo vrijeme tamburaši i pjevačice KUD- a “Mura “održavali su slavljeničko raspoloženje.  Voditeljica TIC- a  Dolores Vrtarić također se priključila slavlju. Vrlo brzo su se slavlju priključili i susjedi .

 

 

 

Prema riječima ukućana, a i nje same baka se  osjeća jako dobro. U tim poznim godinama ne troši nikakve lijekove još uvijek je samostalna ne treba pomoć oko kretanja pa je tako i zaplesala  sa svojim gostima.

 

 Baka veli da je danas lijepo živjeti u odnosu na ona stara vremena kada se puno teže radilo i teže živjelo. Proživjela je baka stvaranje i pad nekoliko država počev od Austro Ugarske , Kraljevine SHS , Jugoslavije , FNRJ , SFRJ i sada Hrvatske. Jako ste me iznenadili rekla je baka ne skrivajući suze u očima , a i mnogim prisutnima zasuzilo je oko.

 

 Kad je lijepo vrijeme baka još uvijek zna uzeti motiku i onoliko koliko može polako radi u vrtu. Sat vremena zadržali su se čestitari , ali dolazili su već drugi pa je i njima trebalo dati prostora i omogućiti im da i oni zažele  baki još puno, puno  godina.

Lijep je to običaj kada se i Grad sjeti svojih najstarijih mještana i nadamo se da će se taj lijepi običaj nastaviti i u budućnosti.

 

                                                              (Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)