Na sjednici Stožera civilne zaštite Međimurske županije o protupožarnoj sezoni

Vezano uz Program aktivnosti Vlade Republike Hrvatske u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2018. godini, u kojem je propisano da jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave moraju organizirati sjednice stožera civilne zaštite vezano uz pripremu protupožarne sezone, u Velikoj vijećnici Međimurske županije Stožer civilne zašite Međimurske županije održao je svoju 2. sjednicu vezanu uz pripremu protupožarne sezone u 2018. godini te usvojio sve dokumente čije je usvajanje obveza Stožera temeljem navedenog Programa.

Uvodno je Ladislav Söke, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Čakovec, informirao članove Stožera o zadaćama utvrđenim Programom aktivnosti Vlade Republike Hrvatske u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2018. godini.

Županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Kanižaj, ukratko je analizirao protupožarnu sezonu u 2017. godini u Međimurskoj županiji te iznio da je na području Međimurske Županije tijekom 2017. godine zabilježeno 1.003 intervencije, što predstavlja povećanje u odnosu na 2016. godinu. Također, u 2017. godini zabilježeno je 465 požara, 268 tehničkih intervencija i 270 ostalih intervencija, a što je također povećanje u odnosu na 2016. godinu. Nakon kraćeg obrazloženja od strane zamjenika župana, ujedno i načelnika Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josipa Griveca, usvojeni su i Plan rada Stožera civilne zaštite Međimurske županije u pripremi protupožarne sezone u 2018. godini i Županijski financijski plan za provođenje zadaća iz područja zaštite od požara s naznakom visine troškova upućivanja vatrogasaca i tehnike na dislokacije na priobalni dio Republike Hrvatske za 2018. godinu.

Također, Stožer je usvojio i Plan operativne provedbe Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku za vrijeme turističke i žetvene sezone 2018. godine za Međimursku županiju te Plan aktivnog uključenja svih subjekata zaštite od požara na području Međimurske županije.

Na kraju sjednice sve nazočne upoznalo se sa informacijom da će se dana 8. lipnja 2018. godine na rijeci Dravi kod Donje Dubrave (odvodni kanal HE Dubrava),  održati vježba civilne zaštite pod nazivom DRAVA 2018.

UO za poslove župana

Goran Gotal, dipl.iur.