Na Šetnici svete Barbare sladili se proštenjskim kolačima

U sklopu manifestacije Dan Grada i Ljeto uz Muru održano je i natjecanje u pečenju tradicionalnih domaćih „proštenjskih kolača“. Natjecatelji su tako mogli pripremiti bilo koju vrstu kolača od kremastih, suhih, pogača, pita ili „zdiganih“. Svaki posjetitelj je trebao pripremiti i izložiti na ocjenjivanje i degustaciju 30 komada kolača, a tročlani žiri u sastavu Božice Hanc Rendarić, glavne kuharice Terma Sveti Martin, Marijane Breglec, kuharice Dječjeg vrtića Maslačak i Gordane Kovačić, dugogodišnje vrsne slastičarke, imao je tešku zadaću odabrati najbolje kolače. Nagrađene je darivao gradonačelnik Dražen Srpak, a nagradu za 3. mjesto osvojio je 15-godišnji Ivan Medvar s kolačom ledeno nebo. Drugo je mjesto pripalo Slavici Švenda za kukuruznu zlevanko, a prvo mjesto Kristini Bakač za Milleram tortice. Nagradu Termi Sveti Martin za najorginalniji i najmaštovitiji kolač dobila je Tanja Franjo za makove išlere. Nagrade su osigurali Grad Mursko Središće i Terme Sveti Martin.

(GMS)