NA RIBNJAKU ZALEŠĆE OKUPILE SE OBITELJI IZ LOZE HORVAT

Veliko okupljanje obitelji  Horvat koja svoje korijene vuče iz Vratišinca  na prostorima ribnjaka Zalešće u M.Središću  pokazalo je jučer koliko nam u ovo vrijeme treba zajedništva. Familijarna druženja i viđenja nakon dugog vremena je ono  što ljude može učiniti sretnima i uz takve susrete približiti jedne drugima.

Bilo je to prvo takovo okupljanje sa namjerom da ono postane tradicionalno.

Inicijativu su pokrenuli Tatjana i suprug Antun iz Maribora  , a ideju su odmah prihvatili  potomci familije Horvat, njih šesnaestero,što sestrični što bratića .Normalno tu su se nalazili i njihovi supruzi te supruge kao i djeca, tako da je broj premašio i više od pedeset  rođaka.

Inače familija Horvat sastojala se od petero braće i sestara, a na žalost trojica braće  Stjepan , Dragutin  i Valentin   su pokojni dok Ivan živi u Vratišincu , a brat Franjo u Čakovcu.

Sestra Marija udana Rajf, živi u M.Središću . Važno je istači da danas članovi obitelji žive u okolnim mjestima Krištanovcu , Vratišincu , Čakovcu  dok su neki morali napustiti ovo naše lijepo Međimurje  i sreću potražiti u udaljenijim mjestima kao npr. Mariboru.

 Moramo istaći da su prije samog druženja  članovi obitelji posjetili grob nedavno preminulih naših dobro poznatih nam sumještana Sonje i Damira Rajfa koji su bili također dio loze obitelji Horvat.

Kako nam je istaknuo jedan od organizatora ovog susreta Zlatko Rajf , on će se svim silama truditi da ovaj susret preraste u tradicionalno druženje jer to je ono najviše što nam danas u ovo vrijeme otuđenosti jednih od drugih najviše treba.

 Iskreno se nadamo da će ovaj primjer ponukati i druge obitelji da se što više povežu i druže .

I za kraj samo da istaknemo da je zaista lijepo bilo vidjeti na okupu u sretnim trenucima tako veliku i povezanu familiju.

Još samo da napomenemo da su svi “Horvatovi” bili izuzetno zadovoljni sa iznimnim i delikatesnim menijem i keteringom koji je pripremio poznati restoran ROYAL iz Vratišinca.

 

                                                                         (Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)