NA RIBNJAKU ZALEŠĆE DVIJE TISUĆE LJUDI SLAVILO PRAZNIK RADA

Doći do ribnjaka Zalešće u Murskom Središću danas je bilo pravo umijeće koje je iziskivalo dobre vozačke vještine. Već od 9,00 sati počele su pristizati kolone automobila koji su bili parkirani od početka same ceste s koje se skreće prema ribnjaku pa sve do Icojove grabe koja se nalazi uz samu Muru i to s obje strane u kilometarskom redu, a parkiralo se i s druge strane ceste, na onoj koja vodi prema Cimperu Nekoliko stotina automobila nije obeshrabrilo one koji su stizali malo kasnije, ali su se morali parkirati po grabama i visokoj travi, naravno na vlastiti rizik.

01

01a

01b

Sve ovo događalo se zbog tradicionalne proslave 1. svibnja u organizaciji Grada Mursko Središće i ŠRD Mura, a koju je danas posjetilo, prema našoj procjeni, više od dvije tisuće ljudi. Iako je početak bio zakazan za 11, 00 sati, ribnjak je bio pun već u 10,00 sati. Sva mjesta na velikoj natkrivenoj terasi bila su zauzeta, mnoštvo građana stajalo je u redu za besplatni grah, a bio je pun i okoliš prekrasnog ribnjaka u kojem su  najviše uživala djeca.

02

02a

02b

Veliki red od nekoliko desetaka metara stvorio se i ispred kotlova u kojima su ribiči pržili ukusne šarane koje je baš svatko želio probati, naravno uz cijenu od 25 kuna po porciji i čekanje od dobrih pola sata. On se još više produžio kada je oko 11,30 sati nestalo graha, ali do tog vremena svi su mogli dobiti bar jednu dozu ovog tradicionalnog prvosvibanjskog jela.

03

03a

još

03b

03c

Oko podneva počeli su pristizati građani koji su bili na svečanom otvaranju kapelice Svetog Josipa Radnika koje se održavalo u isto vrijeme, a među njima bili su saborski zastupnik Darko Horvat, gradonačelnik Dražen Srpak, njegov zamjenik Zvonko Vrtarić, predsjednik VMO Mursko Središće Kristijan Antolović sa svojim kolegom iz Križovca Markom Strojko i naravno predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak.

04

04a

04b

Ova velika proslava nastaviti će se do kasnog popodneva jer uz lijepo i toplo vrijeme, ugodno druženje i razgovore, kući se nikome ne žuri.

(R. Tomanić, foto rt, Tin Tomanić)

05

06