Na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu prigodno obilježen Dan žena

Svake godine današnji datum, 8. ožujka, pruža priliku za razmišljanje o napretku koji su pripadnice ženskog spola postigle u pravcu jednakosti, proslavu onih koje su predvodile put i ujedinjenje iza obveze da će nastaviti tražiti značajne promjene.

Izvorno, Međunarodni dan žena obilježava se u cijelom svijetu od početka 1900-ih. Njegov je cilj bio pružiti ženski forum za kampanje koje zagovaraju jednakost i ženska prava. S vremenom se razvijao i sada se u ožujku svake godine održavaju tisuće događaja širom svijeta kako bi se nadahnulo žene i proslavilo njihova postignuća.

I ove godine obilježavanju se pridružilo Međimursko veleučilište u Čakovcu na čelu s dekanom doc. dr. sc. Igorom Klopotanom, koji je uz pomoć suradnika uručio znak pažnje i zahvale djelatnicama, suradnicama, profesoricama i studenticama.

– U ime Veleučilišta svim pripadnicama ženskog spola ovim putem želim čestitati Međunarodni dan žena. Ovo je druga godina u nizu kada prigodnim znakom pažnje darujemo žene i djevojke koje su dio našeg veleučilišnog tima – kazao je dekan te iznio činjenicu kako u nastavnom osoblju Međimursko veleučilište u Čakovcu zapošljava 60 posto žena te 40 posto muškaraca, dok je na 750 studenata omjer više-manje podjednak.

Naime, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena u 2021. godini Europski parlament naglašava njihovu ključnu ulogu u učinkovitim odgovorima na pandemiju tijekom korona krize. Upravo je ovu priliku iskoristio dekan doc. dr. sc. Igor Klopotan kako bi zahvalio svim djelatnicama i djelatnicima koji svakodnevno rade na prevenciji i pridržavanju mjera, kako bi u prostorima Veleučilišta svi bili sigurni.

Korina Ban