MURSKO SREDIŠĆE VRAĆA SE U SUROVU STVARNOST

Sada kad smo proslavili Božić u krugu najmilijih, odmotali sve poklone, pozdravili se sa starom i dočekali novu godinu, sada kad su kolači pojedeni, a samo nekima od nas ostaje još koji dan odmora, većina se treba vratiti u svakodnevnu rutinu.

Mursko Središće danas je osvanulo prazno i sumorno, a takvo je bilo cijelo prijepodne. Pokoji tračak sunca nije mogao nadoknaditi onu živost, ubrzanost i veselje koje je vladalo našim gradom proteklih mjesec dana.

Prazna gradska tržnica, poluprazna parkirališta i mnogobrojni kafići, svjedočili su o povratku u surovu stvarnost koja će nas pratiti tijekom ove, za sada još nove godine.

Više nemamo što iščekivati, poklone smo dobili, novu smo godinu dočekali, a dani su i dalje kratki, potrošili smo mnogo, pojeli i popili vjerojatno isto toliko, a uz sve to treba se vratiti na posao i obavljanju svakodnevnih zadataka.

Blagdansko je vrijeme lijepo doba godine, ali se naša svakodnevna rutina često drastično mijenja prije i za vrijeme blagdana te se nakon nekoliko tjedana teško opet vratiti na staro. Sve je to, međutim, normalno i očekivano, samo je dobro što bolje se pripremiti za blagdane, u njima uživati najviše što možemo, a nakon toga se polako od svega oporaviti, blagdane ostaviti iza sebe i nastaviti živjeti na uobičajen način, dok opet ne dođe kraj godine, kada sve počinje ispočetka.

(rt)

stvarnost 2