MURSKO SREDIŠĆE – GRAD PORUŠENIH MOSTOVA

Danas je izborna šutnja, a sutra izbori za predsjednicu ili predsjednika Republike Hrvatske. Kampanja koja je trajala još više je podijelila Hrvatski narod i biti će potrebno dosta vremena da se saniraju posljedice ovog hladnog „građanskog rata.“

Političari su uspjeli posvađati brata sa bratom, prijatelja sa prijateljem i susjeda sa susjedom. Ni Mursko Središće nije izuzetak. Valjda nema punoljetnog građanina koji o tome nije debatirao na ulici, kafiću ili najčešće na društvenim mrežama. Ono što se izreklo otišlo je u vjetar, ali ono što se napisalo u raznim komentarima ostaje i dalje zabilježeno, pa će biti zanimljivo vidjeti tko će u ponedjeljak izbrisati neke svoje umotvorine.

Možda najbolji komentar dao je na našem zidu Milorad Pilipović:

„Završila je još jedna predsjednička kampanja. Izdržimo još do ponedjeljka  da se konačno vratimo normalnom životu i uz ispijanje kavice razgovaramo o napretku Murskog Središća. O boljitku za sve građane. I da konačno prestanu vrijeđanja, etiketiranja tipa ustaša-komunjara, kriminalna Vlada- nesposobna Vlada itd,,,U ponedjeljak kad budu izbori iza nas prestati će potreba za takva i ostala etiketiranja….“

Naš grad ima dva mosta. Željezni, koji je nedavno ušminkan i betonski koji se zbog dotrajalosti stalno krpa, sve dok ne poljubi Muru koja onako nezainteresirano teče ispod njega. Tu i tamo se naljuti i svojim poplavama nas ujedini jer onda se ne pita tko je iz koje stranke, nego smo svi jedno.

U planu je izgradnja još dvaju mostova. Jednog koji bi povezivao buduću zaobilaznicu sa susjednom Slovenijom i drugog pješačkog (što god to značilo) kraj lučice na šetnici. Dakle, u bliskoj budućnosti trebali bi imati 4 mosta koji bi trebali biti simbol spajanja, a ne razdvajanja.

No bitniji su oni mostovi među ljudima i građanima ovog grada, koji su sada porušeni. Još se dijelimo na naše i njihove, na komunjare i ustaše, a život prolazi kraj nas i mi to ni ne primjećujemo. Kada bi se u Središću složili bar oko jedne stvari, a to je boljitak grada, a s time i svih nas, već bi to bio veliki uspjeh. Za sada smo grad porušenih mostova među ljudima, a gradili bi nove. Popravimo prvo ove postojeće !

Muralist je proteklih dana dobivao kritike da zastupa samo jednu političku opciju i zamislite, da smo braniteljski portal. Pa Muralist je uvijek bio i uvijek će biti braniteljski portal ! Uvijek ćemo pisati o braniteljima, o njihovom radu i djelovanju, njihovim problemima.

Da nije bilo njih, ne bi bilo ni Muralista, a ni vas cijenjeni čitatelji koji u svojim komentarima možete pisati sve što hoćete, pa i vrijeđati branitelje. Za Muralist pišu branitelji i na to smo ponosni. Neki nam predbacuju da novinar ne može biti svatko. E pa u Muralistu može. Može biti svatko tko želi surađivati i pisati o bilo kojoj temi i za to ne mora imati završenu partijsku školu u Kumrovcu.

Mi nemamo ni jednog profesionalnog novinara, niti ćemo ga imati. Svi smo volonteri i to ćemo ostati. Baš zbog toga Muralist nije ovisan o politici ni o financijskim strukturama, pa vas ponekad ono što piše u njemu iznenadi. Drugačiji smo od drugih, donosimo drugačiju istinu i drugu stranu medalje.

Optužuju nas zatim, da krademo i prepisujemo tekstove i članke iz drugih portala. Muralist nikada nije nikome ništa ukrao. Ponekad prenosimo vijesti iz drugih portala, ali uvijek jasno naznačimo tko je autor i koji je to portal objavio. Pa valjda bi nas za krađu onda trebali optuživati oni. I drugi portali prenose naše članke (jedan je prenijela čitava Hrvatska i sve susjedne zemlje), a sve je to uobičajeno u svijetu portalskih medija.

Što se tiče politike, otvoreni smo za sve stranke. Jedne nam šalju redovito materijale za objavu, dok nas druge ignoriraju pa ispada da smo pristrani. Ovom prilikom pozivamo sve koji žele bilo što objaviti u Muralistu neka nam dostavljaju članke, obavijesti, izvješća ili bilo što drugo. Mi ćemo to rado objaviti kao što smo i do sada činili. Nikada nismo nikog odbili.

Ako pak ne želite surađivati sa Muralistom barem nas nemojte optuživati da naginjemo jednoj strani. Naginjemo jedino na Hrvatsku i domoljubnu stranu !

Muralist ide dalje ! Urednik, Rajko Tomanić

30 ms nekad