MURSKO SREDIŠĆE DOBIVA SPORTSKI PARK I POSTAJE GRAD SPORTA

Grad Mursko Središće narednih nekoliko godina po mnogo čemu se promijenio. Grad investicijama koje provodi ili je proveo dobiva jednu drugu dimenziju življenja, ugodnu za svakog građanina najsjevernijeg grada. Kada se sagleda u aktivnosti i brojna postignuća svih sportskih klubova na području grada s ponosom možemo reći da  Grad Mursko Središće postaje GRAD SPORTA, vrsnih sportaša i dići se sa izvrsnih rezultatima gdje god naše udruge nastupale ili se natjecale. Za Grad Mursko Središće zna se u svakom dijelu Lijepe Naše, zahvaljujući udrugama koje kvalitetno promoviraju rudarski grad.

„ Nakon niz godina promišljanja i razmišljanja, a i svjestan problema nogometnog kluba „Rudar“ i Atletskog kluba Mursko Središće o nedostatku terena za provođenje svojih aktivnosti, krenuli smo sa idejom za izgradnju pomoćnog nogometnog igrališta i atletske staze.“ Istaknuo je gradonačelnik.

a

Prošle godine, kod promijene Prostornog plana uređenja Grada Mursko Središće učinjene su prve pretpostavke. „Sportski park“ će se graditi u ulici  Franje Koroša, prema Športsko rekreacijskom centru „Zalešće“, iz razloga što je najbliže sadašnjim nogometnim terenima, a opet kada se sagleda šire, 100 metara je udaljena sportska dvorana, nekih 300 metara turistički kompleks „Cimper“, 100 metara je udaljeno ŠRC „Zalešće“, tako da kada to zaokružimo dobivamo jedan kvalitetan sportski kompleks. Grad Mursko Središće će sljedeće godine krenuti sa aktivnosti oko kupnje zemljišta, a radi se privatnim zemljištima, točnije 23 parcele – 19 vlasnika. Sportski park bi se protezao na 17 000 m2. Radovi i uređenje Sportskog parka financirali bi se iz sredstva EU fondova i nacionalnih programa.

„Započela je gradnja tribina na NK „Rudar“, građevinska dozvola i projektna dokumentacija su izrađena za Ribički dom. Projekt izgradnje tribina aplicirani je u Mjeru 7.4.1. , a projekt ribičkog doma aplicirati ćemo u nacionalni program ministarstva“ – napomenuo je gradonačelnik

f

Predsjednik nogometnog kluba „Rudar“ Tomislav Nedeljko istaknuo je da su svi upoznati sa situacijom u klubu, s obzirom na broj djece i članova kluba susreću se sa problemom nedostatka pomoćnog igrališta. „Jedan takav objekt, multifunkcionalni  je puni pogodak“.

c

„Zadovoljni smo to se tiče projekta Sportskog parka. Prije godinu dana smo razgovarali o izgradnji atletske staze i iskreno nismo mislili da se to može ostvariti u tako kratkom roku. Jako nam je potrebna atletska staza, jer i u atletski klub je uključeno preko 40-tak djece i izgradnjom ove staze atletski klub će se još više razvijati“ istaknuo je predsjednik Atletskog kluba Predrag Novinić.

d

Predsjednica Udruge „Sport za sve“ Nada Hoblaj zahvalila i čestitala gradonačelnika na pokretanju ovog projekta, jer  ipak Grad Mursko Središće je oduvijek bio i bit će grad sporta.

„Godinama se razgovaralo, razmišljalo kako napraviti novi prostor, pomoćni prostor za nogometno igralište. I kao sportskom djelatniku i kao gradonačelniku iskrene čestitke, shvatili ste tu ideju, taj projekt i krenuli u ostvarenje toga i na tome Vam zahvaljujemo.“ – istaknuo je počasni predsjednik Nk „Rudar“ Zlatko Rajf,  a ujedno i član Upravnog odbora.

e

U ime nogometne škole „Rudar“, voditelj Kristijan Antolović „Idejni projekt je izrađeni, kreće se u realizaciju da se našoj djeci pruži jedan novi sadržaj u gradu. Ovakav projekt nam je itekako potreban.“

Idejno rješenje „Sportskog parka“ izradila je tvrtka Instal promet Kanižaj iz Čakovca. U multimedijalnoj dvorani  u sklopu Centra za kulturu u ponedjeljak 08. svibnja 2017. godine održana je prezentacija „Sportskog parka“ u Murskom Središću. Na prezentaciju su prisustvovali uz gradonačelnika Dražena Srpaka, zamjenik gradonačelnika Zvonko Vrtarić, počasni predsjednik Zlatko Rajf, predsjednik NK „Rudar“ Tomislav Nedeljko, sportski direktor Smiljan Liklin, voditelj nogometne škole Kristijan Antolović, predsjednik Altetskog kluba Predrag Novinić, predsjednica USR „Sport za sve“ Nada Hoblaj, predsjednik  ŠRD „Mura“ Stjepan Lisjak  i projektant Davor Mesarić.

(GMS, foto Z. Rihtarec)

b