MURSKA GRDOSIJA ZAVRŠILA NA UDICI DRAGUTINA LEPENA

Rekordni ulov i do sada najveći trofej ostvario je Dragutin Lepen na Muri u Novakovcu. Som težak 32,5 kg i dugačak 182 cm bio je pohlepan za jednom malom kišnom glistom koja se nalazila na Dragutinovoj udici te slavodobitno završio na stranici Muralista.

„Ribolovom se bavim više od 40 godina. Odrastao sam na Muri i živim na Muri pa su mi sve njene tajne dobro poznate. U ribolov uvijek idem s određenom namjerom i utvrđenom taktikom pa tako ovaj som nije slučajni ili usputni ulov. Znao sam za njega jer je prije nekoliko dana zamalo pobjegao jednom mom prijatelju.“ rekao nam je Dragutin.

Ovo mu je za sada rekordni ulov, a prošle godine od njegove udice stradala su dva, isto impozantna soma od 21,5 kg i velika 150 cm. U  lov na njih odlazi noću i to nekoliko puta tjedno jer kako kaže som je noćna riba koju treba čekati. Ovu grdosiju upecao je u 01 sat poslije ponoći u subotu 08. kolovoza. Bio je sam i dugo se borio sa ribom tako da su mu majica i hlače bile potpuno mokre, ali ne od vode nego od znoja. Kada je soma konačno savladao i dovukao na obalu nije mogao vjerovati da mu je to uspjelo.

Dragutin kao ribolovac djeluje u matičnom ŠDR „Stara Mura“ iz Miklavca, a član je i ŠRD „Ostriž“ iz Novakovca. Na fotografijama koje donosimo nalaze se i njegovi prijatelji Franjo i Josip Golubić koji nisu propustili da se ovjekovječe sa ovim zaista ogromnim somom.

(R. Tomanić, foto D. Lepen)

DSCF2970

DSCF2972

DSCF2973

DSCF2977

DSCF2982

DSCF2983

DSCF2980