MURAKEN GYM MURSKO SREDIŠĆE – DOBROBITI TJELESNE AKTIVNOSTI ZA VAŠE ZDRAVLJE

U Murskom Središću u Tekstilnoj ulici u poslovnom centru „Nedeljko“ provodi se program grupnih vježbanja Muraken Gym. Za razliku od klasične teretane ne koriste sprave za vježbanje, nego rekvizite poput girja, trx-traka, konopa, medicinskih lopti, pliometrijskih kutija, olimpijskih šipki, slobodnih utega, elastičnih guma, bugarskih vreća i težinu vlastitog tijela

Način treninga, grupni ili individualni, tretira sve bitne motoričke osobine: snagu, koordinaciju, ekslpozivnost, brzinu i izdržljivost. Možete početi vježbati u skladu sa svojom trenutnom fizičkom spremom, a zadatak je svakim treningom poboljšavati fizičku spremu i spremiti tijelo za  stresne situacije na poslu ili aktivnosti u svakodnevnom životu.

unnamed (2)

Tvrdnja o učinkovitosti tjelesne aktivnosti kao sredstvo za poboljšanje zdravlja ima snažnu podlogu u znanstvenim dokazima, razna istraživanja pokazuju da su brojne bolesti ili stanja koja im prethode, u usporedbi s aktivnim osobama, javljaju se češće u osoba koje su malo ili nikako aktivne. I zato je preporuka ”MURAKEN GYM-A” da uvrstite tjelesnu aktivnost u vaš životni stil, kao mjeru održanja i poboljšanja općeg zdravlja i funkcionalnih sposobnosti tijela, odnosno smanjenja rizika uobičajenih kroničnih bolesti.

Osnovni razlog zašto tjelesna neaktivnost loše utječe na naše zdravlje i sposobnosti, je u tome, da su ljudi stvoreni za kretanje, kroz povijest je tjelesna aktivnost bila bitan biološki podražaj neophodan za funkcionalnost tijela i funkciju organa i organskih sustava. Tako da tjelesna neaktivnost, odnosno nedostatak biološkog podražaja povećava rizik brojnih bolesnih stanja. Suvremeni znanstveni dokazi ukazuju da je tjelesna neaktivnost opasna za zdravlje i funkcionalnost tijela, te se ti negativni učinci povećavaju sa neprimjerenom prehranom i načinom života. Srećom poznajemo najbolji lijek za tjelesnu neaktivnost, a to je tjelesna aktivnost. Te je svaka vrsta tjelesne aktivnosti bolja od tjelesne neaktivnosti, preporuke ”MURAKEN GYM-A”  i zdravstvenih organizacija su najmanje 150 minuta aerobne aktivnosti umjerenog intenziteta tjedno, odnosno pet puta tjedno po 30 minuta ili tri puta tjedno po 50 minuta.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, nedovoljna tjelesna aktivnost je četvrti vodeći rizični čimbenik smrtnosti u svijetu, nakon visokog krvnog tlaka, konzumacije duhanskih proizvoda i visoke koncentracije glukoze u krvi. Stoga je nedovoljna tjelesna aktivnost prepoznata kao jedan od vodećih javnozdravstvenih problema današnjice. Prema rezultatima posljednjeg istraživanja u sustavu praćenja javnog mnijenja u zemljama članicama EU (Eurobarometer), 65 posto odraslih osoba u Republici Hrvatskoj vrlo rijetko ili nikada ne vježba, što je više od europskog prosjeka (59 posto). Posebno zabrinjava i visok udio nedovoljno aktivne djece i adolescenata (tako, primjerice, čak 92 posto djevojaka u dobi od 15 godina nije dovoljno tjelesno aktivno).

MURAKEN GYM svojim stručnim savjetima, što naših trenera ili naših renomiranih stručnih suradnika iz fitnesa ili nutricionizma, može pomoći u promjeni vašeg životnog stila, da tjelesnu aktivnost uključite u vaš životni stil, da prihvatite odgovornost za vaše zdravlje.

I za kraj citat našeg mentora i trenera, osnivača sistema vježbanja TRAINING FOR WARRIORS:

” STEKNITE PRIJATELJE U VJEŽBANJU, URAVNOTEŽENOJ PREHRANI I PRAVILNOM SNU I NAUČIT ĆETE POBIJEDITI SVOJE NAJGORE NEPRIJATELJE ” – MARTIN ROONEY

MURAKEN GYM:

treneri Dinko i Jura

unnamed