Mura opasno raste, gradonačelnik sazvao sastanak Stožera za zaštitu i spašavanje

Tijekom ponedjeljka i u noći na utorak na području sliva Mure u Austriji pale su značajne oborine i zato se očekuje veliki porast vodostaja Mure. Prema dopisu Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu, Centar obrane od poplave Sektora A i prognostičkom modelu za rijeku Muru predviđa se povećanje protoka u Murskom Središću do oko 800 m³/s.

Danas 15.05.2018. u 13,30 sati proglašeno je pripremno stanje obrane od poplave na rijeci Muri, a predvečer se predviđa proglašenje redovnih mjera obrane od poplave. Prema aktualnoj prognozi, razinu proglašenja mjera izvanredne obrane od poplave Mura će u Murskom Središću doseći sutra 16.05.2018. godine ujutro.

Sukladno Planu zaštite i spašavanja grada Mursko Središće gradonačelnik Dražen Srpak sazvao je sastanak stožera: Miljenko Cmrečak načelnik stožera, Miljenko Palnec zamjenik načelnika stožera i zapovjednik DVD-a Mursko Središće, Miljenko Zobić zapovjednik postrojbe civilne zaštite, Nenad Jurinić zamjenik zapovjednika postrojbe civilne zaštite, Kristijan Antolović voditelj 1. skupine postrojbe civilne zaštite, Rudolf Mesarić voditelj 2. skupine postrojbe civilne zaštite, Dragutin Stojko voditelj 3. skupine postrojbe civilne zaštite, Drago Belše referent za komunalno redarstvo i Marina Hojsak Gardiček referent za graditeljstvo, predstavnik policijske postave Mursko Središće.
Gradonačelnik je sazvao sastanak  u cilju pripreme obrane od poplave, poduzimaju se sve potrebne radnje te su sve službe u pripravnosti.

(GMS, Marta Tuksar, foto: GMS)