MOVE WEEK – rekreativnim igrama, trčanjem i zumbom rastjerani oblaci iznad Murskog Središća

Unatoč lošim vremenskim uvjetima jučer su prema programu obilježavanja Move Week  2019 – održane aktivnosti u koje se uključilo približno 200-ak učesnika.

Započeli smo s najmlađima,  aktivnošću „ZAJEDNO SMO JAČI“ – rekreativne igre u kojima su sudjelovali roditelji, bake, djedovi i djeca iz dječjih vrtića „Maslačak“ i  „Pahuljica“ iz Murskog Središća. Započeli smo zagrijavanjem i laganom šetnom do Zvonika sv. Barbare te nastavili rekreativnim igrama:  „Provuci se kroz kolut“, „Uhvati balon“ i „Potezanje užeta“.  Djeca su uživala u svim igrama, a posebno uzbuđenje pojavilo se kada su u igri „Potezanja užeta“ pobijedili  svoje roditelje i tako dokazali da su zajedno jači. Program su provodile voditeljice aerobica Suzana Liklin i Natalija Brodar.

Nakon toga uslijedila je šarolika dobna grupa uz aktivnost „PRETRČIMO 300 STEPENICA NA ŠETNICI MURSKO SREDIŠĆE UZ MURU“.

Aktivnost  koju provodimo drugu godinu, a za koju bi htjeli da postane tradicionalna u promicanju tjelesne aktivnosti jer znamo da je trčanje jedna od aktivnosti koja smanjuje rizik  od kardiovaskularnih bolesti, a ukoliko trčimo po stepenicama trošimo više kalorija. Naša prelijepa šetnica stvorena je za takvu aktivnost. U program  su se  osim članova USR „Sport za sve“ Mursko Središće uključili mlađi članovi Košarkaškog kluba „Rudar“, Atletskog kluba Mursko Središće, Odbojkaškog kluba „Plavi“ iz  Peklenice, članice Zumba fitness Neno  iz Peklenice  i  g. Nedeljko Ivan jedan od mještana koji je došao podržati  program. Sanja Kozar napravila je kratko zagrijavanje svih učesnika. Svaki od učesnika imao je samo jedan cilj, lagano i sigurno pretrčati 300 stepenica, stići do Zvonika sv. Barbare pozvoniti  i zaželjeti želju. Svi oni koji nisu mogli trčati ili se zbog skliskog terena nisu usudli, propješačili  su stepenice.

Na kraju je uslijedilo opuštanje i uživanje uz „ZUMBU“ koju je vodila Maja Šimek članica  Zumba Fitness Neno. Zaplesali su svi koji su se našli na šetnici te dobrim raspoloženjem završili prvi dan promicanja tjelesne aktivnosti u 2019. godini.

Svaki aktivni učesnik programa kao nagradu dobio je kupon Lifeclass Terme Sveti Martin – ulaznica za kupanje  1+1 GRATIS.

U sve programe aktivno se uključio i gradonačelnik Dražen Srpak.

Tajnica Udruge:

Anica Varga

(Foto: Petra Sršan, Tin Tomanić)