MOBILNI PREVENTIVNI CENTAR POLICIJE PREDSTAVLJEN U MURSKOM SREDIŠĆU

Danas je u Murskom Središću predstavljen Mobilni preventivni centar policije koji je veleposlanstvo Savezne Republike Njemačke darovalo Policijskoj upravi međimurskoj. Kompletno opremljeni kombi vrijedi 405.000 kuna, a radi se o prvom takvom mobilnom centru u Republici Hrvatskoj.

Njemački partneri prepoznali su Policijsku upravu međimursku, kao vrlo angažiranu u osmišljavanju i provedbi preventivnih aktivnosti te je iz tog razloga upravo njoj donirano spomenuto vozilo.

Područje Međimurske županije najgušće je naseljeni dio Republike Hrvatske. Na površini od 729,5 km2 – u 126 naselja – živi oko 127 000 stanovnika, odnosno 164 stanovnika na kvadratni kilometar. U nekim manjim naseljima dominira stanovništvo visoke životne dobi, koje je slabo prometno povezano s okolicom, a ujedno na našem području – u zasebnim naseljima – živi veliki broj pripadnika romske nacionalnosti. Međimurska policija je prepoznala potrebu da spram svih njih ima blizak odnos i laku dostupnost, a što će u praksi omogućiti upravo donirani Mobilni preventivni centar policije.

Jučer je mobilni centar bio predstavljen u Romskom naselju Sitnice sa dvije osnovne teme “Manje oružja , manje tragedija” te tema o preventivnom i opreznom ponašanju u upotrebi interneta. Iako je za Mursko Središće bila najavljena tema „Zaštitimo svoj bicikl“djelatnici PU Međimurske upoznali su građane o pogodnostima , ali i opasnostima koje donosi slobodan pristup internetu.

(rt, foto Z. Rihtarec)

SAM_2199

SAM_2201

SAM_2202

SAM_2204

SAM_2205