MLADI VRATIŠINCA OTVORILI SVOJ PARK

Udruga mladih Vratišinec u nedjelju je u sklopu dana Općine Vratišinec otvorila svoj sportsko rekreacijski park.  Na početku programa tajnica Antonija Novak i predsjednik Saša Slamek  pozdravili su prisutne i prezentirali naš dosadašnji rad. Park je blagoslovio mjesni župnik Pavao Mesarić koji je ujedno i pohvalio trud koji smo uložili u izgradnju parka. Osim njega, inicijativu i zalaganje pohvalio je i općinski načelnik Zdravko Mlinarić.

 


Nakon otvorenja su održane i seoske igre u kojima su snage odmjerile općinske udruge. 

 

Sportsko rekreacijski park nije nastao preko noći, on je rezultat puno uloženih sati i truda koje smo posvetili izgradnji i uređivanju. Nakon osnutka Udruge u kolovozu 2011. godine predali smo zamolbu Općini Vratišinec za korištenje zemljišta (u to vrijeme šume) sa zapadne strane igrališta NK Sokol.  Nakon pozitivnog odgovora, početkom 2012. godine, usprkos temperaturama nerijetko ispod nule, krećemo s akcijama čišćenja i rušenja šume.  Tijekom proljeća završavamo s tim akcijama, ali radi nedostatka financijskih sredstava nakratko pauziramo s radovima. Organizacijom uspješnog malonogometnog turnira 2012. godine, prikupili smo financijska sredstva te u ljeto krenuli s izgradnjom igrališta za sportove na pijesku (nogomet, odbojka, rukomet). Nakon zimske stanke, u proljeće 2013. godine krećemo s daljnjim uređivanjem parka – postavljaju se klupice, izrađuje se  pješčanik za djecu, rade se cvjetne gredice…  

 

Nakon uspješne organizacije malonogometnog turnira i 2013. godine, konstantno organiziramo radne akcije uređivanja.  Početkom 2014. godine uređujemo mjesto za druženje članova Udruge mladih uz roštilj, postavljaju se stolovi i klupice za piknik te se počinje s izgradnjom dječjeg igrališta. U ljeto počinjemo s izgradnjom street workout poligona te završavamo s prvom fazom. U planu imamo proširenje  i dodavanje još rekvizita.

 

Zahvaljujemo svim sponzorima, općini, svim mještanima koji su svojim savjetima i iskustvom pomogli u izgradnji parka. Posebna velika zahvala ide roditeljima, djedovima, bakama koji su umjesto nas obavljali kućanske poslove dok smo mi boravili u parku.

Vrijedi napomenuti da smo primili i Zahvalnicu Općine Vratišinec kao priznanje i zahvalu za dosadašnji rad i promociju Općine Vratišinec.

 

Članovi Udruge mladih Vratišinec