MLADI SREDIŠĆANAC JAABARI ODUŠEVLJAVA HRVATSKU JAVNOST

O tajanstvenom i zagonetnom Jaabariju već smo pisali u Muralistu kada se pojavio sa svojom web stranicom http://jaabari.com/  na kojoj svojim satiričnim, kritičkim i britkim kolumnama precizno secira događaje i pojave u hrvatskoj političkoj, glazbenoj i sportskoj sferi života.

Ovaj mladi središćanac koji i dalje želi biti anoniman, jedinstvena je pojava na domaćoj novinarskoj sceni. Svojim pisanjem koje polako iz parodije prerasta u suptilnu kritiku zagađenog, malograđanskog i korumpiranog svehrvatskog miljea, daje nadu da mlada generacija nije izgubljena, da im režimski mediji nisu uspjeli isprati mozak i da oni i te kako znaju razmišljati svojom glavom.

Za Jaabarija nema zabranjenih tema, on ih naprosto obožava. Rušeći sveprisutne tabue kulturnog izražavanja, ovaj talentirani mladić progovara jezikom ulice, jezikom naroda koji ga razumije, raskrinkavajući pri tome pokvarene političare, instant zvijezdice i umišljene sportske veličine čiji je kvocijent inteligencije ravan njihovim veličanstvenim uspjesima.

Njegove kolumne su osim Muralista počeli prenositi i neki poznati hrvatski portali koji će se uskoro, prema našoj procjeni, za njega početi otimati.

 

Zanimljiva je njegova skromnost u toj anonimnosti. Mi naravno znamo tko je on, no njegov identitet odati nećemo. Svi pravi junaci bili su maskirani, od Zorroa, Supermana, Spidermana i svaki se na svoj način borio protiv zla, a za dobrobit potlačenog naroda. Jaabari je jedan od njih, samo što je njegovo oružje tipkovnica i još uvijek sloboda interneta.

                                                                                                                R. Tomanić

MLADI POLJOPRIVREDNIK (22 I POL) KOPAO NOS I ISKOPAO VLATKU POKOS. NA MJESTU OČEVIDA NAŠLI SU SE MULDER I SCULLY

Današnje jutro za mladog poljoprivrednika nije se razlikovalo po ničem od ostalih. Ustao je, skuhao domaći čaj od kamilice, pogledao poster Pamele Anderson i obuo svoje poljoprivredne čizme. Već je bilo 5 sati i 26 minuta pa je ljutiti otac hirovito požurivao mladića da ode nahraniti svinje. Marljivi mladić je požurio i otišao do kućice sa svinjama. Dok je hranio svinje, pozornost mu je počela odvračivati ogromna „kuka“ u njegovom nosu. Više nije mogao izdržati, pa je nakratko zastao i počeo kopati nos. Potezao je iz nosa ogromnu „ kuku“ i mučio se poput ribiča koji vadi 120 kilograma teškog soma. Nakon dvadeset minutne borbe sa „kukom“ konačno ju je izvadio i bacio na pod. Nastavio je hraniti svinje sve dok nije primjetio da se „kuka“ koju je bacio na pod počela kretati. Pošto poljoprivrednik prati Hrvatsku showbiz scenu, brzo je shvatio da je iz nosa izvadio Vlatku Pokos. Vlatka je poput mladog teleta koje se tek okotilo, oprezno i nespertno ustala na noge. Nije ništa govorila, samo je počela hraniti svinje. Tih 5 minuta koliko je poljoprivrednik zatečeno buljio u Vlatku, ona je bila zaista dobra poljoprivrednica. Nahranila je sve svinje, pomela štagalj i još je stigla napisati knjigu. Prije nego je dječak uopće rekao ocu da je izvadio iz nosa Vlatku Pokos, na mjestu očevida našli su se poznati agenti Mulder i Scully. Veoma brzo su zaključili da se radi o vanzemaljcima i mladom poljoprivredniku izbrisali sjećanje. Ovaj slučaj zasad je čista nepoznanica javnosti Republike Hrvatske i ostao je zabilježen samo u takozvanim „Dosjeima X“, ali se danas agentica Scully jako napila pa je slučajno rekla peijateljima s kojima je partijala u poznatom Zagrebačkom klubu.

MAKSIM MRVICA GLASNO PRDNUO U MIKROFON

Zasad nemamo točnih informacija, ali zaprimili smo više poziva u našoj redakciji da je Maksim Mrvica nakon izvođenja Bumbarovog leta, namjerno glasno prdnuo u mikrofon. Publika je počela skandirati, a Maksim je nastavio svirati klavir kao da se ništa nije dogodilo. Na koncertu se i našla skupina Bad Blue Boysa koja je zapalila baklje i počela gađati Maksima. Mrvicu nije ni to izbacilo iz takta te je nastavio svirati sve dok mu se nije zapalio klavir. Zaštitari su ga udaljili s pozornice. Što je Maksima navelo na taj nemoralan čin zasad ostaje nepoznato.

DA LI JE SLAVKO LINIĆ U SLOBODNO VRIJEME KRPELJ???

Ekspedicija koja je prije 3 mjeseca iz Danske krenula na Madagaskar u nadi da će pronaći nove vrste životinja prisilno je zaustavljena zbog bizarnog otkrića. Sve je počelo prije dva dana kada je istaživać imena Joshua  na drvetu pored kojeg je prolazila ekspedicija ugledao čudnovato biće, koje je podsječalo na neki insekt, koji je imao okruglu sijedu glavu čudnog oblika. Pospremio je je kukca u staklenu bočicu pri čemu se poprilično opirao. Joshua ne zna Hrvatski jezik, ali začulo mu se kao da kukac urliće nekim čudnim naglaskom. Joshua je pokušao imitirati kukčev urlik sljedećim tonom: nak-na-da, opo-re-zi-vanje. Čim je spremio kukca poslao ga je na detaljnu analizu. Svi su ostali u šoku. Zaista se radilo o novoj vrsti insekta, točnije krpelja. Nitko dotad nije vidio ništa slično. Ostali su zaprepašteni kad su na uvećanim snimkama ugledali tijelo krpelja sa čovjekovom glavom. Neki su od znanstvenika čak i primjetili da postoji velika sličnost sa Slavkom Linićem. Krpelj je veome agresivne naravi, točnije isisa krv iz svega šta se nađe pred njim. Danska je vlada odlučila poslati uvećane slike Madagaskarskog krpelja postavivši pitanje Hrvatskoj vladi, da li je moguće da se radi o Liniću. Hrvatska je vlast demantirala nagađanja, optuživši Dansku vladu za klevetu. Na našu sreću slike nikad nebi izišla u medijima, ali je Joshua upravo nama poslao zabrinjavajuće snimke. Šta vi mislite? Da li je Slavko Linić zapravo krpelj???