MLADI KUPAČI U FUSKU GRADE ODBOJKAŠKO IGRALIŠTE NA PIJESKU

Sve popularnije kupalište na Muri  u Fusku kod skele, već sada popularno nazvano „serjojnska Copacabana“,  pod budnim okom i vrijednom rukom skelara Stanka Kolarića  sve više i više liči na pravo odmaralište i  kupalište. Kako sve više ljudi okuplja na tom prostoru , a okoliš je lijepo uređen , postoji dječja igrala, zasađene su voćke koje su već u plodu, postoji mjesto za roštiljanje, nedostajao je samo određeni dio za rekreaciju  samih posjetilaca.

01

S obzirom da je tlo u samom Fusku pjeskovito , pješčano, odbojkaško igralište nametalo se kao rješenje samo od sebe. Zbog toga su sami kupači i posjetitelji  na čelu sa skelarom Stankom uzeli stvar u svoje ruke i krenuli u izgradnju istog. Markirali su  veličinu igrališta pozvali u pomoć Dragutina Goričanca koji im je  izorao i „isfrezao“ cijelo igralište. Najmlađi su se primili posla  očistili najveći dio igrališta od suhe trave, malih grančica i svega što bi moglo smetati samim igračima , te je samo igralište počelo dobivati  pravi smisao i izgled.

02

Ono  što sada preostaje da se uredi to su stalci za mrežu kao i sama mreža , a za to će se za pomoć obratiti samom Gradu i gradonačelniku koji su uvijek za ovakve akcije imali razumijevanje  te se nadaju da će tako biti i ovoga puta. Zato dođete li kod skele , a tamo se nešto radi nemojte se sramiti, pomognite i vi sa svojim malim udjelom. Sigurno da će ovo igralište smješteno na jednoj tako atraktivnoj lokaciji uz rijeku Muru i samu skelu, izazvati veliki odaziv samih igrača i rekreativaca kao i svih  zaljubljenika u prirodu. Što ćete ljepše, odigrate malo odbojke, ohladite se u Muri popijete hladno osvježavajuće piće , a za to vrijeme prijatelji vam mogu okrenuti i nešto na roštilju da ne budete gladni.  Hoćete li ljepši odmor ? A sve to uskoro će vam se pružiti na pikniku u prirodi u Fusku ,kod skele ,na Muri.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

03