MISLEĆI DA JE BOMBA U POLICIJSKU POSTAJU MURSKO SREDIŠĆE DONIJELA TORBU S NOVCIMA I DOKUMENTIMA

Neobičan događaj odvijao se u ponedjeljak u Murskom Središću. Policijsku postaju posjetila je žena iz Peklenice i donijela im crvenu torbu koju je pronašla nekoliko metara iza željezničkog prijelaza na cesti pokraj pruge. Prva pomisao bila joj je da je u torbi možda bomba pa ju je oprezno odnijela u policijsku postaju koja se nalazi u neposrednoj blizini.

02

Kada su policajci torbu otvorili u njoj su pronašli novčanik u kojem je bilo oko 180 eura i 1.400 kuna, svi dokumenti osobe kojoj je pripadala, osobna iskaznica, putovnica, bankovne kartice, zdravstvene iskaznice i dr. Poštenoj nalaznici je „pao kamen sa srca“ te je izjavila da bi torbu u svakom slučaju donijela i da ju je otvorila i vidjela što se nalazi u njoj. Naime i ona sama je prije dvije godine isto tako izgubila torbicu s novcem i dokumentima međutim nikada joj nije bila vraćena. Zato zna kakve sve to komplikacije donosi jer ako zanemarimo novac tu ostaje još puno problema i obaveza da se nabave novi dokumenti, treba blokirati račun u banci da šteta ne bi bila puno veća, a da o stresu i izgubljenom vremenu ni ne govorimo.

A sada nešto o tome kako se torba našla na cesti pokraj željezničke pruge. Jedan Središćanac koji stanuje u Ulici Franje Koroša stavio ju je na krov automobila, zaboravio na to i krenuo u centar grada. Torba je na krovu izdržala sve do zavoja kod pruge kada je zbog skretanja automobila pala na cestu i tu ju je pronašla, naglasimo još jednom poštena nalaznica iz Peklenice. Ovakvi isti slučajevi već su se nekoliko puta događali u Murskom Središću, a jednom prilikom veća količina novca završila je raspršena ne samo po cesti već i po nogostupu i okolnim jarcima. Dakle, građani oprez da se ovako nešto opet ne dogodi iako svi znamo da je kod otključavanja automobila torbu najlakše staviti na krov, no i na nju zaboraviti.

(R. Tomanić)

03