MENSUR ROŠIĆ I IVAN TRSTENJAK NA PRIMANJU KOD GRADONAČELNIKA

11.03.2014.godime na 5.sjednici Gradskog vijeća Grada M.Središće pod predsjedanjem Miljenka Cmrečaka donijeta je odluka o dodjeli Nagrade Grada za životno djelo Ivanu Šubiću  koju zaslužuje za uspješan doprinos na području kazališnog i filmskog života. Kako se nagrada dodjeljuje posthumno , a na dodjelu nagrade povodom Dana Grada nitko se nije odazvao naknadnom potragom došlo se do najbližeg živućeg rođaka gosp.Šubića, bratića Ivana Trstenjak – Tirnanića te mu je danas u prostorijama Gradske vIjećnice gradonačelnik Dražen Srpak uručio plaketu na trajno čuvanje. Gospodin Trstenjak još jednom se zahvalio na tako velikom priznanju Grada istaknuvši da ga je zaslužila osoba koja je praktički i svoj život dala glumi. Gospodin Ivan Šubić svoj životni put završio je na daskama koje su mu život značile i preminuvši na njima za vrijeme predstave.

Već smo pisali o velikom uspjehu Mensura Rošića – Dede na Svjetskom prvenstvu invalida kada je sa ekipom Hrvatske osvojio brončanu medalju.

I njega je danas primio gradonačelnik te mu zahvalio na promicanju Grada kao i cijele naše države te izjavio da je ponosan što i mi imamo osobu u samom svjetskom vrhu . Žao mi je što momentalno Grad nije u mogućnosti s obzirom na financijsku situaciju bolje nagraditi taj izvanredan rezultat, dodjeljujući Mensuru  poklon bon u vrijednosti 300,00 kuna . Zahvaljujući gradonačelniku na poklonu Deda je izjavio da je on zadovoljan sa svakom donacijom  koja mu može pomoći u njegovom bavljenju sa njegovom najvećom sportskom ljubavi ribolovom .

 

                                                                    (tekst i foto Z. Rihtarec)