MEĐIMURSKI ŽUPAN U SLUŽBENOM POSJETU TURSKOJ

Nakon što je krajem 2015. godine gornje Međimurje dobilo prestižnu nagradu Europske destinacije izvrsnosti EDEN, Međimurska županija postaje sve prepoznatljivija i atraktivnija u okvirima povezivanja s drugim regijama, županijama i gradovima. Stoga je već uspostavljena prva konkretna suradnja s regijom nositeljicom titule Eden destinacije, gradom Gaziantep u Turskoj. Tamošnja gradonačelnica Fatma Sahim, temeljem kontakata i dojmova ostvarenih na dodjeli nagrade u Bruxellesu, županu Međimurske županije Matiji Posavcu uputila je poziv za sudjelovanje na svečanosti stavljanja grada Gaziantepa na listu najboljih gastronomskih gradova, dobivanja statusa UNESCO kreativnih gradova. Pritom će župana dočekati i Ivan Mirković, generalni konzul.

 

 

Stoga će na poziv grada Gaziantepa te ujedno i Republike Turske, župan Međimurske županije zajedno s voditeljem Turističke zajednice Međimurske županije Rudijem Grulom u subotu i nedjelju, 19. i 20. veljače, uz okosnicu programa pripremljenog u subotu, boraviti u Istanbulu, prema sljedećem rasporedu:

 

 

SUBOTA, 20. Veljače

 

 

13:00 – 15:00     Susret s čelnicima regija EDEN destinacija

15:00 – 17:00     Radni sastanak s generalnim konzulom Republike Hrvatske u Republici Turskoj, Ivanom Mirkovićem

– teme: suradnja dviju zemalja, uz organizaciju gospodarskog foruma međimurskih i turskih gospodarstvenika i gospodarskih komora

17:00 – 18:00     Svečani prijem kod gradonačelnice grada Gaziantepa, Fatme Sahin

18:00 – 19:00     Svečani prijem kod župana regije Gaziantep, Alija Yerlikaye

19:00 – Polazak prema palači Ciragan na svečanost dodjele statusa UNESCO kreativnih gradova

20:00 – 21:00 Svečanost dodjele statusa UNESCO u nazočnosti predsjednika Republike Turske, Recepa Tayyipa Erdogana

21:00 – 23:00 Gala večera s predsjednikom Turske, čelnicima pokrajine i grada Gaziantepa te dobitnicima nagrade EDEN, uz predstavljanje turske enogastronomije, kulture i običaja.

 

(http://medjimurska-zupanija.hr/)