Međimurski plavci na StrukoViziji: Sajamu strukovnih vještina

Predstavnicima međimurskih strukovnih školama pridružili su se i kontakt policajci iz Čakovca i Preloga koji su svim posjetiteljima predstavili policijski poziv, putem nacionalne kampanje ”Postani policajac/policajka”

Danas, 19. travnja Obrtnička komora Međimurske županije u suradnji sa šest međimurskih strukovnih škola i partnerima organizirala je sajam strukovnih zanimanja pod nazivom “#StrukoVizija: Sajam strukovnih vještina”.

Sajam je održan u dvorani Graditeljske škole Čakovec s ciljem promocije strukovnih zanimanja i poticanja učenika završnih razreda osnovnih škola na odabir strukovnog obrazovanja. StrukoVizija je jedinstvena prilika za sve važne dionike u gospodarstvu i društvu, od škola do obrtnika, tvrtki i institucija te prilika da se na jednom mjestu zajedno predstave raznolike mogućnosti koje strukovno obrazovanje nudi.

Predstavnicima međimurskih strukovnih škola pridružili su se i međimurski plavci koji su svim posjetiteljima predstavili policijski poziv putem nacionalne kampanje ”Postani policajac/policajka”. Mladi su imali priliku razgovarati s policijskim službenicima te se pritom upoznati s policijskim zanimanjem.

Svim zainteresiranim mladićima i djevojkama, Tamara Poljak i Spomenko Gojsek kontakt policajci iz Policijskih postaja Čakovec i Prelog, prenijeli su važne informacije o upisu te potrebnoj dokumentaciji za prijavu, kao i o svim pravima i obvezama. Ujedno, upoznali su ih sa svim prednostima školovanja na Policijskoj akademiji.

Na informativnom punktu međimurske policije predstavljeni su Natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2024./2025. godini te Natječaj za upis učenika u III. razred Policijske škole “Josip Jović” za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u 2024./2025. godinite su posjetitelji upoznati s važnom informacijom kako od ove godine mogu podnijeti prijavu i putem sustava e-Građani.

Priliku da posjeti informativni punkt međimurske policije iskoristio je i Tomislav Špiček (hrvatski chef) koji je bio gost Sajma strukovnih vještina. Naravno, pala je i prigodna fotka.

(tekst i foto: PU međimurska)