MEĐIMURSKA PRIRODA Osamnaesto izdanje glasila Perivoj Zrinski news

Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj obilježava se 22. svibnja, stoga upravo tog datuma Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode objavljuje osamnaesto izdanje digitalnog glasila Perivoj Zrinski news.

Novi broj donosi niz zanimljivih tema. Izdvaja se mozaična košnja kojom se potiče bioraznolikost u Perivoju Zrinski. Djelatnici Međimurske prirode unutar obilježavanja 30. godina Međimurske županije proveli su nekoliko odlično posjećenih aktivnosti u čakovečkom parku o čemu se također piše i nizom fotografija dokumentira u novom izdanju glasila.

Zašto je datum 24. svibanj značajan za Perivoj Zrinski? Spomenik je parkovne arhitekture, a 24. svibnja obilježava se Europski dan parkova i njime se slave sva zaštićena područja. Inicijativu je pokrenula organizacija Europarc Federation 1999. godine, kako bi se obilježilo stoljeće od proglašenja prvih nacionalnih parkova u Europi (sjeverna Švedska). Namjera obilježavanja Europskog dana parkova je zbližavanje ljudi i prirode te podizanje svijesti o važnosti prirodnih vrijednosti u zaštićenim područjima. Tema Europskog dana parkova u 2023. godini glasi: Rastemo iz naših korijena.

Glasilo Perivoj Zrinski news uz glavnu urednicu Saru Srša uređuju Mihaela Mesarić i Monika Cindrić. Dizajner i novinar je Roberta Radović.

Roberta Radović, suradnica za komunikaciju i promidžbu