MEĐIMURSKA PRIRODA Na Matulovu gruntu Krunoslav Rac predstavlja „Velebit – riječju i fotoaparatom‟

Krunoslav Rac, hrvatski je fotograf divljih životinja, autor, pisac i veliki zaljubljenik u Velebit. Iako je rođen u Đakovu i diplomirao na Prehrambeno-tehnološkiom fakultetu u Osijeku, svoju profesionalnu karijeru posvetio je fotografiji i planini.

Fotografijom se aktivno bavi od 1997. godine. Autor je brojnih samostalnih izložbi fotografija, redoviti je vanjski suradnik prestižnih hrvatskih časopisa. Između ostalog objavio je i tri autorske knjige, “Velebit – Iskustvo planine”, „Zemlja vuka i vjetra“, a treća knjiga „Gacka – Čovjek i rijeka“ objavljena je ove, 2023. godine. Dobitnik je brojnih nagrada na natječaju fotografije, a posljednja u nizu mu je dodijeljena 2021. godine kada je postao dobitnik nagrade „Velebitska degenija“ koju Hrvatsko novinarsko društvo svake godine dodjeljuje za najbolje reportaže na temu zaštite okoliša.

U nedjelju 23. travnja 2023. godine Krunoslav Rac održat će prirodoslovno predavanje na Matulovu gruntu u Frkanovcu. Program „Velebit – riječju i fotoaparatom‟ počinje u 16 sati. Posjetitelji Matulova grunta moći će kroz kolaž izvrsnih fotografija iz prve ruke čuti zanimljivosti susreta predavača s divljim životinjama, biološkoj raznolikosti Velebita i njegovim susretima s ljudima tog kraja.

Događaj je organiziran unutar programa obilježavanja 30. godina Međimurske županije.

Podsjećamo, ususret Danu planeta Zemlje organizirano je prirodoslovno i putopisno predavanje koje će nas podsjetiti koliko je priroda posebna i nevjerojatna. Održat će se u petak 21. travnja 2023. godine s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Čakovec na Maloj sceni “Vinko Lisjak”.  Uz Krunoslava Raca na programu sudjeluje i Siniša Golub, ravnatelj Međimurske prirode. Više o ovom događaju može se saznati na poveznici: bit.ly/3L7WP7j

autor fotografija: Krunoslav Rac

Roberta Radović, suradnica za komunikaciju i promidžbu