Međimurska mladež za sigurniji promet na natjecanju u Goričanu

Tijekom provođenja natjecanja, svi sudionici imali su priliku upoznati rad policije kroz Mobilni preventivni centar policije

Danas, 26. travnja 2024. godine u Osnovnoj školi Goričan provedeno je Županijsko natjecanje ”SIGURNO U PROMETU 2024.”.

Natjecanju su prisustvovali  Ivan Sokač načelnik Policijske uprave međimurske, Matija Posavec župan Međimurske županije,  Emanuel Sinković načelnik Općine Goričan, Darinka Tompoš predsjednica Auto kluba Čakovec i tajnica Milena Vizinger te Alenka Hošnjak voditeljica poslova prometne policije u PUM, predsjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije te ujedno predsjednica povjerenstva za županijsko natjecanje.

Temeljem rezultata znanja prometnih i sigurnosnih pravila (teoretski dio) koji  se provodio u informatičkim učionicama „on-line“ i upravljanja biciklom na vježbalištu u sportskoj dvorani (praktični dio natjecanja), Županijsko povjerenstvo za provedbu natjecanja ”Sigurno u prometu” za osnovne škole međimurske županije za školsku godinu 2023./2024., izradilo je rang listu natjecatelja i škola koja se nalazi u nastavku.
Pojedinačni rezultati (djevojčice):

  1. mjesto – Vjera Šlezak iz Osnovne škole Strahoninec
  2. mjesto –  Mia Komar iz Osnovne škole Strahoninec
  3. mjesto – Tena Krnjak iz Osnovne škole Nedelišće

Pojedinačni rezultati (dječaci):

  1. mjesto – Petar Pasarić iz Osnovne škole Strahoninec
  2. mjesto – Gabriel Novak iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu
  3. mjesto – Matija Mikulić iz Osnovne škole Nedelišće

Ekipni rezultati:

  1. mjesto -Osnovna škola Strahoninec (mentorica Nevenka Reif)
  2. mjesto -Osnovna škola Nedelišće (mentorica Smiljana Colar)
  3. mjesto – Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu (mentor Igor Jaušovec)

Bicikle za osvojena prva mjesta osigurali su Općina Goričan i Auto klub Čakovec koji je ujedno osigurao pehare, medalje i poklone za sve sudionike i mentore, dok su Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije i Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, osigurali sigurnosne materijale namijenjene vozačima bicikla.
Tijekom provođenja natjecanja, svi sudionici imali su priliku upoznati rad policije kroz Mobilni preventivni centar policije.

Velika zahvala djelatnicima i ravnatelju Osnovne škole Goričan, Zlatku Varošancu na domaćinstvu, volonterima Auto kluba Čakovec, policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, Školskoj prometnoj jedinici Osnovne škole Goričan te učenicima i mentorima Osnovne škole Strahoninec, Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, Sveti Juraj na Bregu, Osnovne škole Nedelišće, Osnovne škole Goričan, Osnovne škole Podturen i III. Osnovne škole Čakovec, koji su sudjelovali na natjecanju.

Državno natjecanje „Sigurno u prometu 2024.“, održat će se u vremenu od 21. do 24. svibnja 2024. godine u Puli na kojem će Međimursku županiju predstavljati Vjera Šlezak, Mia Komar, Petar Pasarić i Gabriel Novak.

Ekipi Međimurske županije želimo puno uspjeha na državnom natjecanju „Sigurno u prometu 2024.“!  

(tekst i foto: PU međimurska)