MAŽORETKINJE ODLAZE NA DRŽAVNO PRVENSTVO U CAVTAT

U Cavtatu će se od 22.do 24.travnja 2016.godine u  održati 20-to. državno prvenstvo u mažoret plesu. Na ovom velikom plesno-sportskom natjecanju sudjelovat će oko 800 natjecateljica i natjecatelja  iz 20 hrvatskih gradova i općina.  Udruga Mažoretkinja Murskog Središća u Cavtat putuje sa 36 djevojaka i djevojčica  koje će se u koreografijama Lare Podgorelec i Lucije Mutvar Bedić natjecati u 5 kategorija.

Solo sa rekvizitima najmlađi, kategoriji tradcionalni mažoret ples,kategoriji zastava i kategoriji pomponi sa grupama minime starije i mlađi juniori. Ovogodišnje državno prvenstvo posebno je i samim time što se obilježava i 20-ta godišnjica osnutka Saveza pa će središnji događaj i svečano otvaranje biti upriličeno na Cavtatskoj rivi ,kojom će sa zastavama gradova i općina na čelu povorke ,prodefilirati svi natjecatelji u svečanim odorama.

Odlazak na ovogodišnje državno prvenstvo kruna je naših dugomjesečnih priprema,marljivog vježbanja i odricanja u mnogočemu kako bi svoj rad i trud,te dio Hrvatske iz kojeg dolazimo predstavile na što bolji i ljepši način.

Ovim putem Mažoretkinje zahvaljuju roditeljima,Gradu,Turističkoj zajednici grada,školama ,svim sponzorima,donatorima te svima onima koji nas na bilo koji način podupiru,pomažu i vjeruju u naš trud ,a samim time i u odlazak na ovogodišnje državno prvenstvo.

(Lara Podgorelec)