MATIJA SKOKNUO DO PARIZA DA BI KUŠAO CMREČNJAKOV SAUVIGNON

U Hrvatskom veleposlanstvu u Parizu održana je velika degustacija i ocjenjivanje zlatnih međimurskih vina. Najveće ocjene dobilo je vino sauvignon Vinske kuće obitelji Cmrečnjak iz Svetog Urbana.

 

U veleposlanstvu Hrvatske u Parizu 54 su uglednika, među kojima je bio i međimurski župan Matija Posavec, kušala a potom i ocijenila samo vina koja su do sada na izložbama, sajmovima i ocjenjivanjima osvojila zlatna odličja. 

Najviše je ocjene ovakvog visokog ocjenjivačkog zbora dobilo vino sauvignon Vinske kuće Cmrečnjak iz Svetog Urbana. Voditelj Kuće Marko Cmrečnjak kaže kako je riječ o vrhunskom bijelom vinu, berbe 2013. koje sadrži 11,5 posto alkohola. Cmrečnjak kaže kako je ovo vino savršenstvo sorte, upravo onakvo kakvo su godinama željeli stvoriti. 

Iza Cmrečnjakovog  šampiona redom su se plasirali DK Pušipel, muškat žuti Kunčić, chardonay Borisa Novaka, viteško crno obitelji Lovrec, pušipel Cmrečnjak, sauvignon Belović, sauvignon Knehtl-Medenjak, sauvignon Alojz Novak, silvanac zeleni Tomšić, rizling rajnski Branimira Jakopića i pušipel Bojana Štampara. 

Degustaciju je vodio Ivan Goričanec iz tvrtke „Reci DA“, a nakon ovog događaja plasman međimurskih vina ne samo u Pariz nego i u svijet puno je lakši. 

                                                         tekst i foto: sm http://www.mnovine.hr/