Masterchef, Sajam cvijeća, izložba fotografija, moto susret, koncert zbora iz SAD-a… sve u subotu na Danima Grada

Trećeg dana, 12. svibnja 2018. g. (subota) nastavlja se manifestacija Dani Grada u Murskom Središću

 

S početkom u 10:00 sati na šetnici uz rijeku Muru održati će se Sajam cvijeća, drveća i ukrasnog bilja, a izlaganje će biti na štandovima. Pozivaju se svi zaljubljenici u cvijeće i hortikulturu da se pridruže te ukrase svoje kuće, vrtove i okućnice ovim prekrasnim biljkama koje će te moći pronaći kod naših domaćih proizvođača. Sajam ima izložbeno prodajni karakter te će se sigurno pronaći za svakoga ponešto.

U 10:30 sati biti će svečano otvorenje Izložbe fotografija Zrinske garde Čakovec koja će biti smještena u Multimedijskoj dvorani Centra za kulturu „Rudar“ Mursko Središće. Izložbu će službeno otvoriti gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i predsjednik Zrinske garde Đuro Bel uz postavu Zrinske garde. Fotografije će se moći razgledati uz stručno vodstvo moderatorice Miroslave Novak.

Od 11:00 sati na parkiralištu uz šetnicu biti će predstavljanje kulinarskih umijeća mjesnih odbora s područja grada Mursko Središće. Natjecanje mjesnih odbora biti će u kuhanju i pripremi jela pod nazivom „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“. Nakon što će jela biti kuhana, odabrati će se i proglasiti najbolja Masterchef ekipa te će uslijediti besplatna podjela jela za sve gurmane i ljubitelje domaće hrane. Svake godine događaj posjeti više od 1 000 ljudi te se i ove godine veselimo velikom broju posjetitelja koji će uživati u delicijama hrane.

U vremenskom trajanju od 10:00 do 13:00 sati na relaciji uz šetnicu uz rijeku Muru voziti će besplatni turistički vlakić. Svi zaljubljenici u prirodu i ljepotu Mure uz šetnicu neka se pridruže ovoj turističkoj atrakciji vožnji Gradom.

U 16:00 sati organizirani je Humanitarni moto susret “The honest Truth” u organizaciji Policijske uprave Međimurske koji će se održati na šetnici uz rijeku Muru. Turistička zajednica Grada Mursko Središće u suradnji s Gradom Mursko Središće organizira prodaju suvenira te dijeljenje promotivnih letaka. Sva prikupljena sredstva darovat će se Odjelu intenzivne njege Županijske bolnice u  Čakovcu.

S početkom od 17:00 sati održati će se nogometna utakmica između Nogometnog kluba „Rudar“ i Nogometnog kluba „Bednja“ na nogometnom igralištu „Rudar“  Šuderka u Murskom Središću. Mažoretkinje Murskog Središća uveličati će ovaj događaj te će podržati domaće igrače za što bolji rezultat na kraju utakmice. Svi zaljubljenici u nogomet pozivaju se na ovu utakmica za što bolji plasman domaćina na ljestvici.

U vremenskom periodu od 13:30 do 19:00 sati u sportskoj dvorani Mursko Središće u organizaciji Košarkaškog kluba „Rudar“ Mursko Središće održati će se Susret generacija. Tradicionalno se održava, već skoro 30-ak godina na kojoj će se družiti svi bivši, sadašnji i budući košarkaši kao i njihovi navijači, prijatelji, simpatizeri, ali i svi ostali. Poseban poziv svim bivšim košarkašima koji su makar i na kratko nosili dres KK Rudar da dođu u čim većem broju!

U 19:00 sati u Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće održati će se Koncert velikog mješovitog pjevačkog zbora Judson University iz SAD-a uz dirigenta dr. Warren Anderson i koncertnog pijanistu Huntleya Browna. Pjevački zbor sveučilišta Judson iz Chicaga poznat je po svojim turnejama u SAD-u i diljem svijeta. Zbor izvodi vrsnu glazbu od zborskih klasika do crnačke gospel  glazbe  te od Taize napjeva do suvremenih duhovnih pjesama.Ulaz na koncert je besplatan.

(GMS, foto: Tin Tomanić, zr)