MASTERCHEF KRIŽOVCU I HLAPIČINI – MEDALJE PODIJELIO MINISTAR DARKO HORVAT

Jedan od najposjećenijih događaja u sklopu proslave Dana Grada Mursko Središće svakako je bio jučerašnji Masterchef, natjecanje u kuhanju mjesnih odbora u sastavu Grada. Pravo ljetno, sunčano i vrlo toplo vrijeme privuklo je na šetnicu uz Muru nekoliko stotina ljudi koji su došli kušati specijalitete iz kotlića. Kako se u isto vrijeme održavao i sajam cvijeća, gužva je bila velika no na kraju su svi prisutni došli do svoje porcije pa su se kotlići ispraznili u rekordnom vremenu.

20

Masterchef je tradicionalno kulinarsko takmičenje u kojem učestvuju MO Mursko Središće, MO Hlapičina, MO Štrukovec, MO Sitnice, MO Peklenica i MO Križovec. Ono je i natjecateljskog karaktera pa se na kraju proglašavaju pobjednici. Žiri u kojemu su bili predstavnici medija, Božena Malekoci-Oletić iz Međimurskih novina, Bojan Bračko-Bidjo iz Muralista, Pavel Ribarić-Pali iz PD Bundek i  Zlatko Bek-Đuka iz Rudarskog zbora imao je ove godine vrlo tešku zadaću.

01

Sve ekipe skuhale su odlična jela pa  odluka o jednom pobjedniku nije donijeta nego je prvo mjesto pripalo dvjema ekipama, onoj iz Križovca i Hlapičine. Ovo je prvi takav slučaj jer se žiri nije mogao odlučiti da li mu je bolji križovečki vinski gulaš ili hlapičanski grah po receptu Viteškog reda Ivanovaca iz 1266. godine. Na kraju je odlučeno da titulu Masterchefa za 2016. godinu zajednički ponesu ove dvije ekipe.

hlapičina

križovec

Medalje pobjednicima, ali i ostalim učesnicima uručio je Darko Horvat, što im je dalo „posebnu težinu“ jer ministar je ipak ministar pa su pred njim svi spremno pognuli glavu . U sklopu Masterchefa podijeljene su i nagrade za najuređeniju okućnicu i najuređeniji balkon, ali o tome ćemo pisati u posebnom članku.

15

U zaključku možemo još kazati da je ova manifestacija protekla u veselom i vedrom ozračju, da su ekipe nudile vrhunske gemišteke i kolače i da su se svi prisutni odlično proveli i zabavili na ovom lijepom subotnjem druženju nakon kojeg nije bilo potrebno kuhati ručak.

(R. Tomanić, Foto Tin Tomanić, Anđelko Jurak)

sitnice

peklenica

mursko središće

štrukovec

štrukovec1

02

03

04

05

07

08

09

9a

10

11

12

16

13

14

18

19

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30