MAŠKARE DOBILE KLJUČEVE VINCEKOVOG POHODA KOJI ĆE BITI U FAŠNIČKOM RUHU

Čekamo vas na 18. Vincekovom pohodu koji je ovaj put u fašničkom ruhu

 

Iz godine u godinu VIncekov pohod donosi neke novitete, osobito je interesantno iščekivanje malog poklona iznenađenja. Bundeki su se potrudili da i  ove godine to bude nešto zanimljivo i korisno, a opet autohtono za međimurski kraj.

Kako su nam ove godine maškare za petama i kalendarski sve brza, dali smo im i ključeve Vincekovog pohoda pa nek se naganjaju i  “gizdaju” po bregima i dolima…

Uglavnom, svi koji se vole maskirati mogu doći na pohod maskirani i tako uveseljavati šetače i svoje društvo, a Udruga “Pikač ”  sa svojim će se gostima  uključiti u pohod  10-12 sati na Balog- bregu i tako prezentirati autohtone međimurske maske brojnim gostima.

U samom Gradu Serjojnski fašnik će nas dočekati u 14.30 sati, a svi koji će na terenu to propustiti- maškare će nam se pridružiti u Sportskoj dvorani– pa tko zna, možda ćemo i svi zajedno zaplesati u ritmu “Maškare, ča mogu maškare”….

Staza je spremna, markirana, očišćena…  Puno je gostiju iz brojnih hrvatskih i slovenskih gradova već najavljeno. Potrebno je  još samo malo dobre volje da se uključite i svi vi dragi prijatelji, planinari, šetači, ljubitelji prirode, članovi obitelji, školarci…u jedinstven i najveći pohod Lijepe Naše i tako budete sudionikom još jedne Vincekove pustolovine.

Čitavom svojom dužinom pohod će biti pod paskom  Bundekovih vodiča i članova HGSS-a koji će brinuti za vašu sigurnost, ali treba napomenuti da hodate na vlastitu odgovornost i da svaki pojedinac ponaosob sam najbolje zna brinuti za svoju sigurnost. Posebno molimo roditelje da brinu za svoju malodobnu djecu.

Bundeki vas puno vole, čekaju na startnim pozicijama, žele da se lijepo družite u našim bregima i sigurno i sretno spustite do Murskog Središća. Svi koji možda zbog zdravlja ne možete na pohod, znajte- svi mi hodat ćemo i za vas… a ako možete dođite i s nama se družite u sportskoj dvorani.

Što se vremena tiče… nadamo se da će nam vrijeme ići u prilog jer smo zajedno s vama dobitna kombinacija… ali  preporučamo da svejedno vedrite… za svaki slučaj!
Sretno, vidimo se, zar ne?

Planinari Bundeka

(SV)

12509534_525139297649615_3917866820248670134_n