Manifestacije u Murskom Središću ipak bez kulinarskih dvoboja

Nadolazećih će se dana u Murskom Središću održati manifestacije koje je cilj pretvoriti u tradicionalne. Riječ je o Craft beer festu (21. do 23. kolovoza) na kojem će se predstaviti preko 40 vrsta pive i Murskom wine festu (28. i 29. kolovoz), na kojem će glavnu riječ voditi cijenjeni međimurski vinari. Održat će se i sajam domaćih proizvoda (22. kolovoza), a zabavit će nas i popularni Disco ŠMRK (21. kolovoza).

Želja je bila da se održe i natjecanja u kuhanju i spremanju jela pod nazivima „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“ i „Gradski kotlić“, međutim, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, problema s pridržavanjem epidemioloških mjera prilikom spremanja i podjele hrane na javnom mjestu, a u konačnici i zbog malog broja prijavljenih natjecatelja Gradskog kotlića , odlučeno je da će se ove godine ipak preskočiti navedena natjecanja domaćih kulinarskih majstora.

Predstavljanje piva, vina i domaćih proizvoda te Disco ŠMRK održat će se kao što je i planirano, ukoliko ne dođe do novih mjera i uputa HZJZ-a i Nacionalnog stožera. Pozivamo posjetitelje da se zabave, ali i da se pridržavaju svih propisanih mjera. U nastavku donosimo raspored događaja u Murskom Središću:

Petak, 21. kolovoza:

Od 19:00 Craft beer fest

od 21:00 sat Disco „ŠMRK“

 Subota, 22. kolovoza:

od 09:00 sati Sajam domaćih proizvoda

Od 19:00 sati Craft beer fest

Nedjelja, 23. kolovoza

18:00 – 23:00 sati Craft beer fest

Subota i nedjelja, 28. i 29. kolovoza

18:00 – 23:00 sati Murski wine fest

(GMS, foto: Tin Tomanić, arhiva)