MALIŠANI IZ VRTIĆA“ DJEČJA MAŠTANJA“ OBILJEŽILI MJESEC ZAŠTITE OD POŽARA

Vatrogasci u svibnju posebno stavljaju naglasak na upozoravanje građana o mnogobrojnim opasnostima od požara. U Hrvatskoj se mjesec svibanj obilježava kao Mjesec zaštite od požara, a Florijanovo, 4. svibnja, obilježava se kao Dan vatrogastva. Tijekom svibnja Hrvatska vatrogasna zajednica i vatrogasne organizacije i postrojbe udružene u tu asocijaciju te Državna uprava za zaštitu i spašavanje posebnu pozornost pridaju preventivnoj zaštiti od požara, odnosno aktivnostima koje su usmjerene na upozorenja o mnogobrojnim opasnostima od požara.

U svim naseljima u kojima postoje dobrovoljna vatrogasna društva i javne vatrogasne postrojbe vatrogasci otvaraju vrata svojih vatrogasnih domova i spremišta. Priređuju se vatrogasne vježbe ili na drugi način zorno ukazuje građanima, posebno mlađoj i starijoj populaciji, na brojne uzroke požara što ih ponajprije izaziva čovjek svojom nepažnjom i nemarom, te na osnovne mjere zaštite od požara koji sami žitelji mogu poduzeti.

Ističući da se treba podsjetiti što to čine vatrogasci, HVZ napominje da, kada svi bježe od požara, vatrogasci jure u vatru, spašavaju ljude i njihovu imovinu, izlažući pri tome i sebe životnoj opasnosti.

HVZ poziva građane da prate i pomognu aktivnosti vatrogasaca jer je svaka njihova akcija usmjerena ljudskoj dobrobiti i sigurnosti.

 

Mališani iz vrtića Dječja maštanja su u suradnji s DVD-om Mursko Središće obilježili  Mjesec zaštite od požara. Organizirali su mali izlet i otišli na vožnju skelom,a kasnije su se u vatrogasnom domu upoznali sa zanimanjem vatrogasca.

 

                                                                                                 (Ivana Maltarić)