MALI MURALIST HIT U HRVATSKOJ I SVIJETU

Ovih dana mali lokalni portal Muralist, koji djeluje od svibnja ove godine, postao je izvor informacija za velike hrvatske elektronske i tiskane medije (Večernji list, 24 sata, Indeks hr i drugi), a njegove članke prenose portali od Europe, Australije pa do Amerike. Tako je za njega i Mursko Središće saznao „cijeli svijet“. Naravno radi se o našim natpisima o pljačkama i provalama u gradu i okolici o kojima smo izvještavali bez dlake na jeziku i prvi objavili vijest o bizarnim telefonskim najavama provala i uhićenju grupe ljudi za koje se sumnja da su za to odgovorni.

Danas je policija obavijestila javnost da su uhićeni 20, 22 i 28 godišnji građani Murskog središća kao i maloljetnik s područja Međimurske županije. Oni su u razdoblju od 18. listopada do 7. prosinca ove godine počinili ukupno 28 kaznenih djela teške krađe i krađe, od čega 12 u Murskom Središću, 4 u Selnici, 4 u Hlapičini, 2 u Vratišincu, te po jednu u Zebanec selu, Peklenici i Frkanovcu. U 12 slučajeva kazneno djelo su pokušali, ali ga nisu dovršili, dok su 16 kaznenih djela dovršili i vlasnicima pričinili materijalnu štetu od oko 57.000,00 kuna.

Jučer je međimurska novinarka Zinka Čituš Čižmešija našu vijest o uhićenju osumnjičenih u raciji koju je provela policija u naselju Sitnice nazvala čistom dezinformacijom, a danas valjda piše o tome. Prije mjesec dana na sjednici Gradskog vijeća bili smo vrijeđani i pljuvani kao medij koji je nedostojan da se na njemu objavljuju službeni gradski dokumenti i razna priopćenja vezana za poslovanje Grada jer smo slabo ili nikako čitani.

Omalovažavanja i podcjenjivanja nastavljaju se dalje i dolaze sa dobro poznate adrese. U raznim komentarima na facebooku naziva nas se polupismenim polunovinarima, priželjkuje se naša financijska propast i gašenje portala.

Dežurne dušobrižnike koji bi htjeli da se Muralist uređuje po pravilima partijske škole u Kumrovcu obavještavamo da se to neće dogoditi i da već jednom zapamte da na uređivačku politiku nitko i nikada ne može utjecati. Naša financijska propast i gašenje portala također spada u znanstvenu fantastiku. Muralist ne može financijski propasti jer svi u njemu rade dragovoljno i besplatno. Novaca nemamo, iza nas ne stoji nikakva mafijaška organizacija ni država kao kod većine hrvatskih medija, pa smo zbog toga potpuno neovisni, iako neki i to dovode u pitanje jer ne pišemo kako bi oni htjeli.

Ovom prilikom poručujemo onima koji nas vole kao i onima koji nas mrze da je Muralist neuništiv. Tko želi neka ga čita, a tko ne želi, ne mora. Svatko ima izbor !

 

Na kraju zahvaljujemo jedinom sponzoru kojeg imamo, gospodinu Zlatku Rajfu i firmi TE-PRO čija nam je donacija pomogla da osnujemo Udrugu Muralist i podmirimo osnovne troškove održavanja naše web stranice.     (R. Tomanić)