MAGISTAR S METLOM ČISTI MURSKO SREDIŠĆE

Naš sugrađanin Dario Mikulić je 15.11.2006. zaključio ugovor  sa Gradom Mursko Središće koji je tada zastupao gradonačelnik Klennert Rudolf .Prema tom ugovoru u članku 5. doslovno je napisano:„Korisnik stipendije  se obavezuje:

-da će uredno i redovito pohađati nastavu u roku za koju prima stipendiju,-da će se zaposliti tj.prihvatiti zaposljenje na radnom mjestu odgovarajućeg zvanja i struke u Gradskoj upravi Grada Mursko Središće ukoliko za tim bude postojala potreba i ostati zaposlen najmanje onoliki broj godina koliko se dobivao stipendiju“.

I gle vraga,jedan Mikulić je diplomirao i  još,zamislite,magistrirao Bilinogojstvo,smjer Zaštita bilja,dana,dana 24.siječnja 2014. te stekao 12 ECTS bodova,položio sve propisane ispite,udovoljio svim drugim propisanim obvezama i stekao akademski naziv

                MAGISTAR INŽENJER BILINOGOJSTVA

                                     (mag.ing.agr)

                Te sva prava koja mu pripadaju po propisima.Potvrda se izdaje kao dokaz stečenonog akademskog naziva.

Vrativši se u Mursko Središće u Gradskoj upravi mu je rečeno da nemaju posla za njega.U redu! I toga ima u ovoj Hrvatskoj.Zatim je objavljen natječaj za 28 komunalnih radnika i rukovodioca na koji se je prijavio. I gle ti opet vraga,jedan Mikulić bi nečim ili nekim rukovodio.E,to baš nebu išlo.Primljen je za komunalnog radnika sa plaćom od 6 kuna po satu,a to je  480 kuna mjesečno. Kada se mu to baš i čudom nije dopalo,sadašnji gradonačelnik mu u oči kaže da je jako tvrdoglav i da se treba naučiti  biti ponizan.I tako naš magisar dobiva tačke i metlu i gle ti vraga,5 dana mete gradonačelnikovu ulicu.Kada su u Upravi grada uvidjeli da to ipak nema smisla,na tjedan dana ga zaposle u arhivi ,opet za 6 kuna za sat,a kad je to prošlo upute ga na novi posao-skupljanje granja koje je donijela Mura.

U sadašnjoj Upravi grada nitko nema magistarsku titulu,a nažalost niti će je imati.No to i nije tako nažalost važno,već je problem kako se je jedan Mikulić drznuo i pobunio tražeći ispunjenje ugovora.Ako ga ne mogu zaposliti ili mu ponuditi posao prema stručnoj spremi,trebalo je napismeno raskinuti već prije potpisani ugovor.

Znaju oni predobro u kako teškoj financijskoj situaciji živi naš Dario i da mu i tih 480 kuna dobro dođe da si može kupiti par gaća i najjeftinije tenisice. Mala napomena,tri njegovih kolega se je u Zagrebu odmah zaposlilo što u struci ,što u školstvu.Ako prođete pored zgrade u ulici Vladimira Nazora 24,pogledajte što je i kako uredio okoliš i to bez ijedne kune dobivene od nekoga,kupujući sam bilje  i noseći vodu iz Mure za zaljevanje.

Zaista bilo bi smiješno da nije istinito.

                                           Napisao ogorčeni građanin Murskog Središća

 

                                                                  Smail Husadžić