Loptica skočica – na 4. Športko suboti vrtićka djeca pobliže upoznala košarku, nogomet i odbojku

Četvrta od sedam ovogodišnjih postaja serijala Športko koji je namijenjen vrtićancima bila je „Loptica skočica“. Serijal je zamišljen s ciljem uključivanja što većeg broja djece u sportske aktivnosti i sportske klubove, a ove subote (14. travnja) to se potvrdilo u dvorani 1. Osnovne škole u Čakovcu jer se 100-tinjak djece okušalo u tri različita sporta s loptom: košarci, nogometu i odbojci.

Za razliku od prethodnih Športko sportskih subota na ovoj su mališani vrtićkog uzrasta vježbali zajedno s roditeljima što ih je međusobno jače sportski povezalo. I ovog puta kroz igre s loptom mališane i njihove majke i očeve vodili su animatori, profesori TZK i studenti Kineziološkog fakulteta. Organizaciju Športka 13. godinu za redom potpisuje Udruga za sport djece i mladeži čiji tajnik Tea Kolarić je naglasila kako je razlog pokretanja serijala animirati i uključiti što veći broj djece predškolskog uzrasta i njihove roditelje u sportske aktivnosti.

„Danas smo im prezentirali loptačke sportove na način koji je to djeci tog uzrasta najprihvatljiviji – uz pomoć roditelja. Lopte, koševi i golovi su bili prilagođeni njihovoj dobi, a najviše pozitivnih reakcija imali smo na odbojku koju su igrali pomoću balona“ rekla je Kolarić.

Iz Udruge se zahvaljuju Grada Čakovcu, koji je glavni pokrovitelj, ali i brojnim tvrtkama koje pomažu ovaj projekt koji okuplja preko 100-tinjak djece svake godine. Glavni cilj serijala Športko je upoznati djecu sa sportom, pomoći roditeljima pri otkrivanju koji sport mališanima leži da bi se kasnije mogli odlučiti kojim će se sportom baviti.

Po viđenom, neki od njih sigurno će se nakon ove subote zaljubiti u loptačke sportove. Na rasporedu do kraja serijala su još tri sportske subote i veliko završno druženje na kojem će najuspješnijim sudionicima biti podijeljene medalje. Sljedeće subote, 21. travnja roditelji i njihova djeca družit će se na čakovečkim Gradskim bazenima Marija Ružić jer će na rasporedu biti vodeni poligon.

(Miljenko Dovečer, foto: Tomica Jakopec)