LJETO UZ MURU Održano Natjecanje u pečenju proštenjskih kolača

U sklopu manifestacije Dan Grada i Ljeto uz Muru održano je Natjecanje u pečenju tradicionalnih domaćih „proštenjskih kolača“. Natjecatelji su tako mogli pripremiti bilo koju vrstu kolača od kremastih, suhih, pogača, pita ili „zdiganih“. Svaki posjetitelj je trebao pripremiti i izložiti na ocjenjivanje i degustaciju 30 komada kolača, a tročlani žiri u sastavu Božice Hanc Rendarić, glavne kuharice Terma Sveti Martin, Marijane Breglec, kuharice Dječjeg vrtića Maslačak i Gordane Kovačić, dugogodišnje vrsne slastičarke, imao je tešku zadaću odabrati najbolje kolače.


Nagrađene je darivao gradonačelnik Dražen Srpak, a nagradu za treće mjesto osvojila je Vesna Horvat s košaricama od lješnjaka s višnjama i kremom. Drugo je mjesto pripalo Silviji Horvat za buhtline s orasima, a prvo mjesto Tanji Franjo koja je ispekla “tajanstvene kupole”.

Nagradu Termi Sveti Martin za najorginalniji i najmaštovitiji kolač dobila je Marija Kovač koja je pripremila roladu od bućinih koštica. Nagrade su osigurali Grad Mursko Središće i Terme Sveti Martin.
(GMS)