“LJETO UZ MURU 2019.” POZIV – Natjecanje u pečenju proštenjskih kolača

U sklopu manifestacije “Ljeto uz Muru 2019” dana 29. lipnja 2019. godine (subota) na šetnici uz rijeku Muru Grad Mursko Središće i Turistička zajednica Grada Mursko Središće organiziraju natjecanje u pečenju tradicionalnih i domaćih “proštenjskih” kolača. Natjecanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Usporedno sa natjecanjem u pečenju proštenjskih kolača na šetnici uz rijeku Muru održati će se Sajam domaćih proizvoda.

Kriteriji samog natjecanja su slijedeći:

– vrste kolača mogu bitikremasti, suhi, pogače, pite, “zdigani” te bilo koje  druge vrste

– količina koja se treba izložiti za ocjenjivanje i degustaciju: 30 komada

– kolači se pripremaju kod kuće – izlaganje u 18:00 sati

– sve potrebne sastojke za pripremu kolača financira natjecatelj/ica

 ocjenjivanje – stručni žiri na čelu s profesionalnim slastičarom iz Hotela Spa  Golfer Sv. Martin na Muri

– nagrade:

  1. nagrada– 750,00 kuna
  2. nagrada – 400,00 kuna
  3. nagrada – 200,00 kuna

LifeClass Terme Sv. Martin na Muri nagraditi će najoriginalnijeg   i najmaštovitijeg  natjecatelja odnosno kolač s vrijednim nagradama.

Grad Mursko Središće i Turistička zajednica Grada Mursko Središće za sve sudionike osigurati će besplatni štand na šetnici uz rijeku Muru te osvježavajuće piće. Nakon ocjenjivanja posjetitelji će kolače moći besplatno degustirati.

            Prijaviti se možete na broj mobitela: 099 337 92 50, putem e-mail adrese: grad-mursko-sredisce@ck.t-com.hr. Rok prijave je 24.06.2019. godine.

Pozivamo sve osobe ( i ženske i muške) koje vole peči kolače da nam izlože svoje slastice 29. lipnja 2019. godine u 18:00 sati na šetnici uz rijeku Muru u Murskom Središću.

PREDSJEDNIK:

Dražen Srpak

(foto: GMS)