LIJEPOM NAŠOM – NASTAVA BEZ STOLICA

Sutra se u Murskom Središću održava dugo očekivano snimanje TV emisije „Lijepom našom“. Karte su se prodavale iznad očekivanja pa će sportska  dvorana osnovne škole biti dupkom puna. Osim što će mnogobrojni gledatelji sjediti na tribinama biti će i puno onih koji će koristiti stolice koje će biti postavljene duž sportskog borilišta. Upravo zbog toga Muralistu su se obratili neki roditelji sa informacijom da će im djeca u srijedu na nastavi biti bez stolica.

Naime, sve školske stolice iz razreda ustupljene su Gradu zbog potreba snimanja emisije pa će učenici taj dan biti na nastavi bez njih. O čemu se točno radi ? Za odgovor smo zamolili gradonačelnika Dražena Srpaka koji nam je rekao:

„Informacija s kojom raspolažete je istinita. Nama su stolice potrebne i u susret nam je izašla Osnovna škola Mursko Središće koja će nam ih ustupiti i tako omogućiti da uštedimo iznos koji bi dali nekom drugom za najam. Ja sam čak predlagao ravnateljici gospođi Marijani Trstenjak da se nastava taj dan odgodi, no na kraju je zaključeno da za tim nema potrebe te da će učitelji nastavu prilagoditi novonastaloj situaciji. Zahvaljujem školi na razumijevanju te naglašavam da nam je ovaj potez stvarno dobrodošao u financijskom smislu.“

Sutra će dakle naši osnovnoškolci imati jedinstveno iskustvo kojeg će se sigurno uvijek sjećati, a to je nastava bez stolica, ali i osjećaj da su i oni pomogli organizaciji događaja od kojeg Mursko Središće puno očekuje.

                                                                                          (R. Tomanić)