LAŽI JUTARNJEG LISTA O MURSKOM SREDIŠĆU

Svi središćanci koji su danas čitali Jutarnji list ostali su iznenađeni člankom pod nazivom “Birokrati za čije se plaće troši više od 20% proračuna morat će postati volonteri” u kojem je Jutarnji  objavio popis 50 gradova i općina koji troše na plaće svojih službenika više od navedenog postotka, a među njima se našao i naš grad na 30. mjestu.

Kako su njihovi neprofesionalni novinari došli do podatka da je u Gradu zaposlena 51 osoba i da se za njihove dohotke troši 31,7% gradskog proračuna nije nam poznato. Znamo samo da su objavili očitu i lako provjerljivu laž.

Da ne bi ponavljali činjenice i istinite podatke koje donosi gradonačelnik Dražen Srpak u svom demantiju, objavljujemo ga u cijelosti, a Jutarnjem listu poručujemo da njegove laži i neistine koje i inače svakodnevno objavljuje više nitko ne shvaća ozbiljno !   (R. Tomanić)

JUTARNJI LIST

Koranska 2

10000  ZAGREB

 

Predmet:

Odgovor – ispravak netočnih navoda u članku „Birokrati za čije se plaće troši

više od 20% proračuna morat će postati volonteri“

 

            Poštovani.

 

            U novinama „Jutarnji list“ od 11.10.2013. godine objavili ste članak pod naslovom „Birokrati za čije se plaće troši više od 20% proračuna morat će postati volonteri“, (autori: Nikola Jelić i Dragana Radusinović) te vas molim da temeljem Zakona o medijima objavite moj odgovor na navedeni članak.

            U navedenom članku, u tabeli „50 gradova“, pod rednim brojem 30. potpuno netočno i neistinito je navedeno da je u Gradu Mursko Središće broj zaposlenih 51 i da je udio rashoda za plaće u vlastitim prihodima 31,70%, i to kao što se navodi za 2011. godinu.

            Točni su podaci da je u Gradu Mursko Središće 2011. godine broj zaposlenih bio 14 i da je udio rashoda za plaće u vlastitim prihodima iznosio 19,35%. Od ukupnog broja tada zaposlenih (14) – 1 je bio dužnosnik, 4 lokalna namještenika i 9 lokalnih službenika.

            Točni podaci za 2012. godinu su pak sljedeći: broz zaposlenih 13 i udio rashoda za plaće u vlastitim prihodima 18,61%. Dakle, broj zaposlenih je smanjen i udio u rashodima u vlastitim prihodima za plaće je smanjen, u odnosu na 2011. godinu.

            Napominjem da Grad Mursko Središće nije nikada primio nikakvu financijsku pomoć iz državnog proračuna za svoje funkcioniranje, niti smo isto tražili.

            Tražimo da ispravite krivo navedene podatke i objaviti ovaj moj odgovor, u cilju točnog i istinitog informiranja javnosti.

S poštovanjem.

GRADONAČELNIK:

 

Dražen Srpak