KROZ SMIJEH I SUZE MURSKU ALKU OSVOJILI ZASADBREG I REKREATIVKE IZ SREDIŠĆA

Lijepo i zabavno bilo je jučer na 5. Murskoj alki. Na početku moramo pohvaliti organizatore koji su ovogodišnje igre sveli na program od dva sata te je alka imala odličnu dinamiku. Uvedena je nova igra gađanja mete s praćkom koja je dosta namučila natjecatelje, pogotovo one mlađe koji su ovo „razorno“ oružje prvi put držali u ruci.

Kako se njome rukuje pokazao im je Nikola Golubić no unatoč njegovim instrukcijama mnogi su ostali poprskani žutom bojom kojom su bile napunjene male kuglice. Nakon takmičenja svi građani koji su htjeli mogli su se i sami u tome okušati. Gradonačelnik Srpak čak je dva puta pogodio u metu pa su neke ekipe požalile što ga nisu uvrstile u svoj sastav.

Dobra ideja bila je i spajanje dvije alke u jednu. Tako se vožnja u tačkama samo nastavila veslanjem u koritu što je svemu skupa dalo izvanredan tempo. Alku je vodio, a tko bi drugi nego Gusti, na suce nije bilo primjedbi pa su na kraju i natjecatelji kao i mnogobrojni gledatelji bili izuzetno zadovoljni.

Još jednom pohvale organizatorima Rudarskom zboru, Peku, Beku ,Cipiju, suportu Šprleju, svima ostalima, a i Vladi Kalemberu koji je podijelio nagrade pobjednicima. A sada evo i poretka ekipa:

1.     Zasadbreg mješovita ekipa

2.     Pan boysi

3.     Zasadbreg muška ekipa

4.     Veterani

5.     Tamburaši

6.     USR Sport za sve

7.     Zasadbreg žene

8.     Vatrogasci

 

U konkurenciji žena prvo mjesto osvojila je USR „Sport za sve“ iz Murskog Središća dok su druge bile žene iz KUD-a Zasadbreg. (R. Tomanić)