KRIŽOVEC SVEČANO PROSLAVIO 80 GODINA SVOJIH VATROGASACA

Velikim mimohodom kroz Križovec i svečanom proslavom na nogometnom igralištu Torpeda tamošnji su vatrogasci jučer obilježili okruglu 80-tu godinu svog djelovanja. Društvo je osnovano davne 1934. godine i u početku je brojalo nešto više od 30 članova. Glavna zadaća bila im je gašenje požara što se s vremenom pretvorilo i u spašavanje mjesta od poplava jer se naselje nalazi uz samu rijeku Muru.

 

Ovu svečanu proslavu uveličali su im Mario Medved, potpredsjednik Vatrogasne zajednice Hrvatske, gradonačelnik  Murskog Središća Dražen Srpak, potpredsjednica Gradskog vijeća Ivana Maltarić, stotinu drugih gostiju kao i 14 dobrovoljnih vatrogasnih društava s kojima održavaju aktivne i prijateljske odnose.

 

Predsjedniku DVD-a  Saši Sanjkoviću u ime Vatrogasne zajednice Hrvatske plaketu povodom jubileja uručio je Mario Medved, dok je priznanja zaslužnim vatrogascima podijelio Dražen Srpak. Marko Strojko, zapovjednik DVD-a Križovec obavio je prijavak svih vatrogasnih postrojbi.

U prigodnim govorima bila je istaknuta potreba da se završi krov na garaži, a Srpak je obećao da će to biti obavljeno iduće godine. U šali je rekao: „Ja sam vam danas doveo u Križovec pola svijeta (mislio je na mlade Hrvate iz iseljeništva, koji su također bili nazočni proslavi) pa kako onda ne bi doveli i jedan krov na garažu.“

 

Svečanost je nastavljena velikom zabavom uz živu glazbu, pravom vatrogasnom veselicom koja je potrajala do jutarnjih sati. Glavni pokrovitelj proslave bio je Grad Mursko Središće. (R. Tomanić, foto Tin Tomanić)