Krenulo Kino „Rudar“ – stotinu ljudi na prikazivanju prvog filma

Prije 15 godina zbog opasnosti za gledatelje zatvorena je trošna zgrada u kojoj se nalazilo Kino „Rudar“ koje je bilo jedno od znamenitosti Murskog Središća. Nakon niza godina vrludanja, problema i gotovo nerješivih situacija, na sam blagdan Sv. Barbare 2016. godine svečano je otvoren novi, suvremeni Centar za kulturu „Rudar“ uz financijsku pomoć Grada, Međimurske županije i Ministarstva za kulturu, pa su se tako stekli uvjeti i za ponovno prikazivanje filmova u velebnoj dvorani.

No, trebalo je čekati još dvije i pol godine da bi se prikazao prvi fim, što se napokon dogodilo jučer 13. ožujka. Filmu Vinka Brešana  „Koja je ovo država“ pripala je ta čast i to će biti zabilježeno u analima grada.

Prvoj projekciji prisustvovalo je oko stotinu gledatelja što je s obzirom na vremenske uvjete koji su jučer vladali (kiša, pjuskovi, hladnoća) zadovoljavajuća brojka. Vjerujemo da oni koji zbog toga nisu došli sigurno neće propustiti slijedeće filmove jer ugođaj gledanja na velikom platnu, najsuvremenija tehnika, izvrsna slika i ton, je nešto što ne mogu zamijeniti televizori pa kako god oni veliki ili suvremeni bili. Još kada filmskom tehnikom upravlja Slavko Bregović, zadovoljstvo je zajamčeno.

Važno je samo da je Grad Mursko Središće opet dobio svoje kino i to takvo s kavim se ne može pohvaliti puno gradova, a u mnogima od njih kina niti nema. Od nas samih zavisi koliko će ono biti popularno i posjećeno pa vas stoga molimo da subotnju ili nedjeljnju večer provedete gledajući najnovije filmske hitove u ambijentu u kojem ćete se osjećati zaista ugodno i prijatno.

(tekst: R. Tomanić, foto rt, tt, arhiva)