Kontakt policajci PP Prelog pridružili se obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana u Osnovnoj školi Hodošan

Policija učenicima održala edukativna predavanja o sigurnosti u prometu i prevenciji nasilja

Proteklog petka, 10. rujna 2021. godine u jutarnjim satima, u Osnovnoj školi Hodošan kontakt policajci Policijske postaje Prelog preventivnim aktivnostima pridružili su se obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana povodom kojeg su učenici od 5. do 8. razreda i njihovi učitelji obilježili vožnjom bicikla.

Biciklijada se održala na ruti od škole do izletišta Zelengaj, i natrag. Kako bi što sigurnije stigli biciklima do svog cilja kolonu je pratila policija. U Zelengaju učenici i nastavnici družili su se i natjecali u raznim sportskim igrama (gađanje lukom, viseći tenis i dr..).

Nakon toga je kontakt policajac održao edukativna predavanja o zaštitnim mjerama bitnim za sprječavanje krađa bicikala i o sigurnom sudjelovanju biciklom u prometu. Posebna pozornost skrenuta je na zakonske odredbe iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje se odnose na upravljanje biciklom (kaciga, reflektirajući materijal, dobna ograničenja za djecu i dr..). Također, naglasak je dati prevenciji nasilja među djecom i mladima tzv. „Bullyng“.

Po završetku preventivnih aktivnosti kontakt policajci svakom od učenika, njih 120, uručili su prigodni poklon (reflektirajuću trakicu) koji je pribavljen u suradnji s Vijećem za prevenciju Međimurske županije.

(tekst i foto: PU međimurska)