Kod dječjeg vrtića “Sv. Nikola” u Belici provedena preventivna akcija “Pojas i dječja sjedalica”

Akcija provedena je u cilju podizanja razine sigurnosti prometne kulture te smanjenja prometnih nesreća u kojima su posljedice uzrokovane nekorištenjem sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice

Jučer, 2. svibnja u prijepodnevnim satima u zoni dječjeg vrtića “Sv. Nikola” u Belici, preventivci iz Policijske postaje Čakovec, proveli su preventivnu akciju “Pojas i dječja sjedalica”.

Preventivna akcija provedena je u cilju podizanja razine sigurnosti prometne kulture te smanjenja prometnih nesreća u kojima su posljedice uzrokovane nekorištenjem sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice.

Roditeljima je skrenuta pozornost na naviku stjecanja korištenja sigurnosnog pojasa za putnike na stražnjim sjedalima i općenito korištenje sigurnosnog pojasa bez obzira na duljinu puta kojeg prelaze jer roditelji često imaju izgovor da nisu vezali dijete jer idu „samo do obližnjeg dućana“.

Svim posjetiteljima informativnog punkta predstavljena je preventivna nacionalna kampanja „Web heroj“ te su pritom informirani o opasnostima kibernetičkog kriminaliteta. Ujedno, predstavljeno im je zanimanje policajac/policajka te su mogli razgledati Mobilni preventivni centar policije te saznati sve o njegovoj namjeni.

Zainteresiranim posjetiteljima informativnog punkta policijski službenici podijelili su razne edukativno-promotivne letke (“Autosjedalica uvijek i bez iznimke”, “Web heroj”).

(Tekst i foto: PU međimurska)